Kuva: Jussi Häkkilä

Korkeakouluille sekä ylioppilas- ja opiskelijakunnille kuusi miljoonaa euroa erityisavustuksia

28.01.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korkeakouluille sekä ylioppilas- ja opiskelijakunnille yhteensä kuusi miljoonaa euroa erityisavustuksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt korkeakouluille sekä ylioppilas- ja opiskelijakunnille yhteensä kuusi miljoonaa euroa erityisavustuksia. Ne on tarkoitettu koronaepidemian vuoksi toimenpiteisiin, joilla vahvistetaan opiskelijoiden ohjauksen ja hyvinvoinnin tukea. Avustuksia myönnettiin 38:aan hankkeeseen. Hankkeissa mm. kehitetään ja järjestetään matalan kynnyksen palveluita, pienryhmä- ja vertaistukitoimintaa, opintopsykologipalveluita sekä opiskelijoiden ohjauspalveluita.

Oulun yliopisto sai 240 000 euroa korkeakouluopiskelijoiden itseohjautuvuuden ja etäohjauksen tukemiseen oppimisanalytiikalla. Lapin Yliopisto sai 120 000 euroa korkea-asteen sosiaalityön toimintamallin mallintamiseen aiempaa monimuotoisemman asiakaskentän tarpeisiin. Centria-ammattikorkeakoulu sai 100 000 euroa ammattikorkeakouluopiskelijoiden monipuolisten ohjauspalveluiden rakentamiseen.

Oulun yliopiston ylioppilaskunta sai 95 000 euroa opiskelijahyvinvointia ja -yhteisöllisyyttä lisäävän tuutoritoiminnan käynnistämiseen Oulun yliopistossa, Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 85 000 euroa monimuototapahtumakonseptin kehittämiseen ja tapahtumien pilotointiin, Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 60 000 euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen, ja Lapin yliopiston ylioppilaskunta 16 500 euroa opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille suunnatun tuutoritoiminnan kehittämisen avulla.

Lue myös: Museoille, teattereille, orkestereille ja kansallisille taidelaitoksille 17 miljoonaa korona-avustusta

Kilpailut

Uusimmat