Kuva: Jussi Häkkilä

THL: Terveimmät suomalaiset Pohjanmaalla, Uudenmaan hyvinvointialueilla ja Helsingissä

31.05.2023 08:43 - Jussi Häkkilä

Terveimmät suomalaiset asuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän selvityksen mukaan Pohjanmaalla, Uudenmaan hyvinvointialueilla ja Helsingissä.

Terveimmät suomalaiset asuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän selvityksen  mukaan Pohjanmaalla, Uudenmaan hyvinvointialueilla ja Helsingissä, sairaimmat Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Työkyvyttömyys on yleisintä Pohjois-Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla ja vähäisintä Uudellamaalla. Alueiden erot sairastavuudessa näkyvät erityisesti vakavien mielenterveysongelmien, alkoholihaittoihin liittyvien sairauksien, tuki- ja liikuntaelinten sairauksien sekä sepelvaltimotaudin yleisyydessä suhteessa koko maan keskiarvoon. Pohjois-Savossa oli selvästi muita alueita ja koko maan tasoa enemmän sekä mielenterveyden että tuki- ja liikuntaelinten sairauksia. Alkoholihaittoihin liittyvä sairastavuus oli korkeinta Pohjois-Karjalassa, ja selkeästi muita alueita korkeampi myös Etelä-Karjalassa. Myös sepelvaltimotauti oli yleisempi Etelä-Karjalassa kuin muilla alueilla. 

Lue myös: Luontolähetti mielenterveysongelmia kokeneen nuoren aikuisen tueksi kuudella paikkakunnalla, mm. Kemissä ja Oulussa

Kilpailut

Uusimmat