Kuva: Jussi Häkkilä

THL: Pohjois-Pohjanmaalla sairastetaan keskimääräistä enemmän ja eläköidytään työkyvyttömyyden takia keskimääräistä useammin

31.01.2023 08:52 - Jussi Häkkilä

Ikääntyvän väestön kasvava sosiaali- ja terveyspalvelujen tarve, yhä vaikeampi valtakunnallinen pula ammattitaitoisesta henkilöstöstä ja koronavuosien aikana syntynyt hoito- ja palveluvelka vaikeuttavat yhdessä uusien hyvinvointialueiden kykyä järjestää oikea-aikaiset sote-palvelut asukkailleen.

Ikääntyvän väestön kasvava sosiaali- ja terveyspalvelujen tarve, yhä vaikeampi valtakunnallinen pula ammattitaitoisesta henkilöstöstä ja koronavuosien aikana syntynyt hoito- ja palveluvelka vaikeuttavat yhdessä uusien hyvinvointialueiden kykyä järjestää oikea-aikaiset sote-palvelut asukkailleen. Nämä tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tänään julkaisemista hyvinvointialueiden arvioista.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella väestö on nuorta, mutta sairastaa THL:n arvion mukaan keskimääräistä enemmän. Työikäinen väestö myös eläköityy työkyvyttömyyden vuoksi keskimääräistä useammin.

Lue myös: Terve Suomi tutkii Suomessa asuvien terveyttä, toimintakykyä ja elintapoja

Kilpailut

Uusimmat