Kuraattori Selina Väliheikkiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun taidemuseolta vastuumuseotutkija Selina Väliheikkiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Koululaisille ja opiskelijoille suunnattu Opi museossa -viikko järjestetään tällä viikolla nyt jo kahdettatoista kertaa.
Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta Taidetestaajat-toiminnan päällikkö Joonas Keskistä haastattelee Jussi Häkkilä.
Kemin kaupunki/ Kemin taidemuseo ja Kemin historiallinen museo saivat MuistojeniValtakatu - sukupolvien nuoruuskokemukset talteen ja näyttelyiksi hoito- ja hoivalaitoksiin projektiin 20 000 euroa.
Museovirasto on jakanut avustukset ammatillisten museoiden osaamisen kehittämiseen liittyviin hankkeisiin.
Museopedagoginen yhdistys Pedaali on myöntänyt Oulun taidemuseon Ellen Thesleff Aurinkosuudelma-näyttelyn virtuaalisille ja digitaalisille palvelusisällöille kunniamaininnan.
Hankkeessa kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset pääsevät korkealaatuisille taidevierailuille. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–2018, ja joka vuosi noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa ovat saaneet mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Toinen kohde on ollut omassa maakunnassa ja toinen yleensä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ovat tarjonneet kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen käynnit esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn. Hanke jatkuu lukuvuonna 2020–2021 yhden vierailun mallilla, jossa luokat tekevät yhden taidevierailun omalla lähialueellaan. Länsi-Lapista vierailukohteeksi on valittu Kemin taidemuseo, jossa tulee lukuvuoden 2020-2021 aikana vierailemaan noin 550 kahdeksasluokkalaista.
Kemin taidemuseon intendentti Tanja Kavasvuota ja Kemin historiallisen museon näyttelymestari Janne Kuoppalaa haastattelee Marja Ollakka.
Museo- ja tiedekeskus Luupin johtaja Jonna-Marleena Häröä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun taidemuseo on saanut merkittävän testamenttilahjoituksen oululaissyntyiseltä, Helsingissä vaikuttaneelta hammaslääketieteen tohtori Maija-Liisa Niemeltä.
Tämänvuotiset museopalkinnot jaettiin eilen Vaasassa. Vuoden erikoispalkinnon sai Aineen taidemuseo Torniosta. Museonjohtaja Katriina Pietilä-Junturaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Aineen taidemuseon museonjohtaja Katriina Pietilä-Junturaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulunsalon Nuorisoseura ry:n omistuksessa ollut Vilho Lammen Lukkarin kaivo -maalaus on hankittu Oulun taidemuseon kokoelmaan.
Oulun taidemuseo kartoittaa Oulussa syntyneiden ja vaikuttaneiden taiteilijoiden Sigrid Lehrbäckin, Aino Allin, Esteri Tuomisen, Aino Monosen, Lyyli Kaurilan ja Aira Hellaakosken elämää ja tuotantoa.