Kuva: Mika Friman

Oulun taidemuseolle merkittävä testamenttilahjoitus

21.12.2018 10:50 - Jussi Häkkilä

Oulun taidemuseo on saanut merkittävän testamenttilahjoituksen oululaissyntyiseltä, Helsingissä vaikuttaneelta hammaslääketieteen tohtori Maija-Liisa Niemeltä.

Oulun taidemuseo on saanut merkittävän testamenttilahjoituksen oululaissyntyiseltä, Helsingissä vaikuttaneelta hammaslääketieteen tohtori Maija-Liisa Niemeltä. Testamentilla taidemuseolle on ohjautunut lahjoittajan nimeä kantava taidekokoelma. Rahallinen osuus käytetään kokoelman täydentämiseen testamentin ehtojen mukaisesti. Oulun kaupunki perustaa tätä varten Maija-Liisa Niemen testamenttirahaston. Tämän tyyppinen yhdistelmälahjoitus on Oulun taidemuseolle ensimmäinen laatuaan.

Kymmeniä teoksia käsittävän taidekokoelmansa Maija-Liisa Niemi hankki joko museo- ja gallerianäyttelyistä tai suoraan kuvataiteilijoilta. Kokoelma ei muodosta yhtenäistä teemallista tai taidehistoriallista kokonaisuutta, vaan keräilijä on ennemminkin henkilökohtaisesti mieltynyt kuhunkin häntä puhuttelevaan taideteokseen tai tekijään. Kokoelman kuvataiteilijoita ovat oululaisen Matti Mikkolan ja Hailuotoon yhdistyvän Jaakko Pakkalan ohella esimerkiksi Juhani Harri, Alice Kaira, Nikolai Lehto, Leena Luostarinen, Tuomas Mäntynen, Ulla Rantanen, Sam Vanni ja Heikki W. Virolainen.  

Lue myös: Liikesivistysrahastolta ja Nordealta lahjoitus Oulun ammattikorkeakoululle

Kilpailut

Uusimmat