Koronarokotukset alkavat joulun jälkeen myös työterveyshuolloissa.
Rokotusvuorossa ovat myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.
Rokotusajan voi varata ensisijaisesti netistä osoitteesta oulunkaari.com, jotta koronapuhelimet eivät ruuhkaantuisi. Alle 18-vuotiaiden tulee varata rokotusaika koronarokotusnumerosta. Simossa on käytössä vain puhelinajanvaraus maanataista torstaihin klo 8-12.
Tällä hetkellä kuntayhtymän alueella rokotetaan 30 vuotta täyttäviä ja sitä vanhempia kansalaisia. 16 vuotta täyttäviin päästään näillä näkymin kuluvan kesän aikana, sillä rokotteiden saatavuus on ollut viime viikkoina hyvällä tasolla.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) linjaa, että AstraZenecan Vaxzevria-koronarokotetta ei edelleenkään anneta alle 65-vuotiaille. Syynä ovat rokotetuilla Euroopassa havaitut erittäin harvinaiset veren hyytymishäiriöt, joiden yhteyttä AstraZenecan rokotteeseen Euroopan lääkevirasto EMA pitää mahdollisena.
Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa 9.3. tänä vuonna 75 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille Oulussa.
Kaikki rokotuksen haluavat oululaiset tulevat saamaan maksuttoman rokotteen. Vaikka rokotteita ei juuri nyt ole kaikille jaossa, niin niitä saadaan viikoittain lisää. 80–84-vuotiaiden rokotukset alkanevat helmi–maaliskuun vaihteessa ja 70–79-vuotiaiden rokotukset maaliskuussa.
Kallion alueella Alavieskassa rokotuksen saaneita on tällä hetkellä 53, Nivalassa 175, Sievissä 61 ja Ylivieskassa 251.
Vähäisten rokotetoimitusten vuoksi joukkorokotukset päästään aloittamaan Länsi-Pohjan kunnissa vasta maaliskuussa. Rokotusten alkamisesta tiedotetaan laajasti heti, kun aikataulu varmistuu. Kunnissa on valmius rokotusten nopeaan käynnistämiseen. Nykyiset koronarajoitukset ja -suositukset alueella ovat voimassa 18. helmikuuta saakka.
Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla joulun välipäivinä. Perjantaihin 8.1. mennessä rokotteita on annettu hieman yli 1600 henkilölle.
Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa.
Oulun kaupunki käynnistää lokakuussa terveystiedotuskampanjan, jolla pyritään lisäämään tietoisuutta influenssasta sekä pneumokokkibakteerin aiheuttamista taudeista. Kaikille 50 vuotta täyttäneille postitettavassa terveystiedotteessa kerrotaan influenssan ja pneumokokkitautien ennaltaehkäisystä.