Uusimmat

Rajakauppa Suomen ja Ruotsin rajalla on vuosien saatossa muuttunut. Ennen haettiin peruselintarvikkeita, kuten voita ja sokeria, tänään ostoskorit täyttyvät limpsasta, energiajuomista ja karkeista. Yksi maailman suurimmista karkkikaupoista, Candy World, löytyy Haaparannalta. Candy World myykin nyt kevään lomaviikkojen aikana jopa 7000-10 000 kiloon irtokarkkeja viikossa. Candy Worldin myymäläpäällikkö Maarit Nyman-Pitkästä Pookin aamussa haastatteli Paavo Törmi.
Olosuhteet hellivät hiihtolomalaisia parhaillaan Suomen Lapissa. Pookin aamusta Paavo soitteli Visit Ylläksen toimitusjohtajalle Kati Vehmakselle ja tiedusteli mitä kaikkea on tarjolla lomalaisille Ylläksen alueella.
Peruskoulun katsomusaine on yhä useammalla elämänkatsomustieto.
Suomen Tanssipuodin toimitusjohtaja Niina Tammelin rupatteli Marjan kanssa Pookin iltapäivässä tanssiharrastuksen aloittamisesta.
Tromssan yliopiston työterveyden professori Tiina Ikäheimo vieraili Pookin iltapäivässä juttelemassa kireän pakkasen terveysvaikutuksista.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on otettu käyttöön asiakaspalautejärjestelmä. Asiakas voi antaa palautetta nettisivuilla olevan linkin kautta, palautelaitteella tai palautelomakkeella.
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soite kouluttaa linkkihenkilöitä toimimaan asiakkaiden rinnalla osana Hyvinvointilähetemallia.
Hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia on tällä hetkellä runsaasti liikkeellä Suomessa. Influenssaepidemia on alkanut ja RSV-epidemia käynnistymässä. Myös koronaa on edelleen liikkeellä, vaikka syysaallon huippu on jo ohitettu.
Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soitessa ryhdytään testaamaan tekoälypohjaista navigointia. Kokeilu tapahtuu Soiten verkkosivuilla osoitteessa soite.fi.
Monen nuoren mieli on järkkynyt, ja hoitojonot mielenterveyspalveluihin ovat pitkät – pahimmillaan jopa kaksi vuotta. Diakonissalaitoksen Vamos tarjoaa rinnalla kulkevaa intensiivistä tukea vuosittain yli 2000 nuorelle ympäri maata, ja mielenterveyden haasteet koskettavat jollain tapaa suurta osaa toiminnassa mukana olevista nuorista. Tänä vuonna Diakonissalaitos haastaa Jonotetaan yhdessä -joulukeräyksellään suomalaisia tukemaan mielenterveyspalveluissa jonottavia nuoria. Paavo soitteli asiasta tiistaina Diakonissalaitoksen Vamos-nuortenpalvelun palvelualuejohtajalle Leena Mannoselle
Joulun vieton vastuullisuudesta ja joululahjojen alkuperästä ollaan tänä jouluna tarkkoja. Jo yli kolmannes suomalaisista kertoo tekevänsä joululahjahankintansa kotimaisista verkkokaupoista. Niin ikään kolmannes korostaa joulun vietossa vastuullisuutta, ja suurin osa suomalaisista pitää joululahjojen hankinnassa tärkeänä niiden alkuperää. Joulu merkitsee suomalaisille kuitenkin ennen kaikkea yhdessäoloa jouluruuan äärellä. Pookin aamussa kaksi Jouluttajaa, Paavo ja Suomalaisen työn liiton toimitusjohtaja Katri Viippola keskustelivat yhä vastuullisemmaksi muuttuvasta suomalaisten joulun vietosta.
Yksinäisyys on teemana 19. Miesten Viikolla. Pookin aamussa miesten Viikosta kertoi Miessakit ryn hallinto- ja viestintäpäällikkö Antti Alén