Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa kuntalaisten joukkorokotukset eivät ala vielä tammikuussa - mahdollinen joukkoaltistuminen kahdessa ravintolassa

29.12.2020 18:05 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa.

Koronapotilaita hoitavien yksiköiden henkilökunnan rokotukset ovat jatkuneet tänään 29.12.2020 Oulussa. Seuraavaksi suunnitellaan muiden koronapotilaita työssään kohtaavien terveydenhuollon ammattilaisten rokotuksia.

Tammikuun aikana saataneen aloitettua seuraavaksi hoivakotien ja asumispalveluyksiköiden asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Muita ryhmiä ei tammikuun aikana päästä rokottamaan.

Ajantasaisin tieto rokotusten etenemisestä on saatavilla www.ouka.fi/korona sivuilta, jonne on lisätty tietoa rokotuksista.

Kuntalaisia pyydetään välttämään soittamista Oulun kaupungin neuvontapuhelimiin rokotusaikataulua koskevissa tiedusteluissa puhelimien ruuhkautumisvaaran vuoksi. 

Tänään tiistaina 29.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä kahdeksan uutta koronatartuntaa.

Karanteeniin on asetettu tänään 29.12.2020 Oulussa 27 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Tapaninpäivänä lauantaina 26.12.2020 Cafe Kulumassa kello 19–20 ja Wood Barissa kello 20–21 oleskelleet henkilöt ovat voineet altistua koronalle. Kyseisissä ravintoloissa asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi näytteenottoon maskilla suojautuneena.

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 12 tartuntaa, määrä on nousussa viime viikkoon verrattuna.

Karanteeniin asetettiin tällä viikolla tähän mennessä 62 henkilöä, myös karanteeniin asetettujen määrä on nousussa viime viikkoon verrattuna. Joulunajan kokoontumiset alkavat näkyä luvuissa.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 39 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 29,7.

Lue myös: Oysissa annettu ensimmäiset koronarokotteet

Kilpailut

Uusimmat