Kuva: Mari Korpua

Poliisi vetoaa nuoriin ja heidän huoltajiinsa joukkotappelun estämiseksi Oulun seudulla

14.04.2022 12:49 - Marja Ollakka

Poliisin tietojen mukaan nuoret suunnittelevat yhteenottoa Oulun seudulla. Huoltajien kannattaa katsoa nuorten perään.

Viime aikoina Oulun poliisi on ottanut selvittelyyn valitettavia nuorten välisiä yhteenottoja. Poliisilla on viitteitä myös siitä, että tulevalle viikonlopulle voi olla suunnitteilla vastaavanlaisia yhteenottoja Oulun seudulla. Taustalla on viime viikonlopun tapahtumat, joissa poliisi tarvittiin paikalle nuorten kokoontumisen rauhoittamiseksi. Asiasta liikkuu tietoa sosiaalisessa mediassa. Poliisi seuraakin tilannetta ja puuttuu tarvittaessa järjestyshäiriöihin.

Poliisi vetoaa kaikkiin osallisiin, jotta he eivät omalta osaltaan provosoisi tai pahentaisi tilannetta. Poliisi toivoo, että huoltajat seuraisivat tarkasti nuorten tekemisiä, jotta vahingot voitaisiin estää ennalta. Vanhempien kannattaa keskustella nuorten kanssa asiasta, varsinkin jos on viitteitä oman nuoren osallistumisesta järjestyshäiriöihin. Suurimmalla osalla nuorista ei ole osuutta eikä kiinnostustakaan yhteenottoihin, mutta toisinaan ”joukossa tyhmyys tiivistyy”, kuten sanontakin sanoo.

Poliisi vetoaa myös nuoriin väkivallan ehkäisemiseksi. Väkivalta ei ole keino ratkaista ongelmia. Osallistumalla väkivaltaisiin kokoontumisiin voi samalla tulla syyllistyneeksi muihinkin rikoksiin kuin pahoinpitelyyn – myös rikokseen yllyttäminen on rangaistava teko.

Kilpailut

Uusimmat