Kuva: AOP

Oulussa viidennes maanajokalustosta on huonossa kunnossa – poliisi määräsi ajokieltoja

05.05.2022 17:02 - Marja Ollakka

Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti Oulussa keskiviikkona 4. toukokuuta 2022. Aamun aikana se määräsi ajokieltoon peräti viidenneksen tarkastamistaan maanajoon tarkoitetusta ajoneuvoista.

Oulun ja Lapin poliisilaitokset valvoivat yhdessä raskasta liikennettä Oulussa keskiviikkona 4. toukokuuta 2022. Valvonnassa olivat mukana myös liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto. Usean viranomaisen voimin toteutetussa ratsiassa paljastui, että erityisesti maanajoon tarkoitetut ajoneuvot olivat huonossa kunnossa: niistä joka viidennessä oli liikenneturvallisuuden vaarantavia vikoja. Poliisi pitää tätä havaintoa huolestuttavana:

Poliisi sai viitteitä maanajokaluston huonokuntoisuudesta jo viime vuoden tehovalvonnassa, eikä tilanne näytä parantuneen vuoden aikana. Poliisi määräsi huonokuntoisiksi toteamansa ajoneuvot ajokieltoon. Ajoneuvon kunnosta vastuussa oleville se määräsi sakon. Lisäksi poliisi ilmoitti rikkeistä liikennelupaviranomaiselle.

Tämän vuoden valvonnassa todettiin myös muutamassa kuljetusyksikössä olleen ylikuormaa, ja lisäksi kuuden kuljettajan ajo- ja lepoaikasäännösten noudattamisessa oli huomautettavaa.

Kilpailut

Uusimmat