Oulun yliopiston toiminnallisen neurokuvantamisen tutkimusryhmän uusimmassa tutkimuksessa havaittiin, että korkea painoindeksi voimistaa erityisesti hengitykseen liittyviä pulsaatioita aivoissa.
Oulun Seudun Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Paula Ylikuljua haastattelee Jussi Häkkilä.
Ari Kettukankaan jututettavana Oulun Seudun Muistiyhdistyksen toiminnanjohtaja Paula Ylikulju.
Muistisairauksien määrä on merkittävässä kasvussa Pohjois-Suomessa ja valtakunnallisesti.
Muistiasiantuntija Ulla Kaikkosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Kalajoella eilisiltana kadonnut muistisairas iäkäs mies löytyi yli kahdenkymmenen kilometrin päästä Alavieskan Taluskylältä oltuaan kateissa nelisen tuntia.
Oulun kaupunki on tehnyt muistion pohjoisen Suomen kannalta tärkeimmistä aloitteista ja hankkeista, joihin se edellyttää rahoituslinjauksia kevään kehysriihessä.
Päätutkijana toiminutta Heta Helakaria haastattelee Jussi Häkkilä.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tutkimuspäällikkö Tiia Ngandua haastattelee Jussi Häkkilä.
Kuntoutumista edistävän hoitotyön tavoitteena on parantaa ja tukea ihmisen jokapäiväistä elämää sekä muuttaa hoitamisen filosofiaa passiivisesta, hoitajalähtöisestä toimintatavasta kohti aktiivista, ikääntyneen toimintakykyä lisäävää ja ylläpitävää toimintaa.
Alzheimerin taudin tutkimus harppasi jälleen merkittävän askeleen eteenpäin, kun Oulun yliopiston tutkijat ovat onnistuneet kuvaamaan yksityiskohtaisesti sen, miten aivojen puhdistusjärjestelmää ylläpitävä aivovaltimoiden sykintä eli pulsaatio poikkeaa Alzheimerin tautia sairastavilla.
Minna Kaltio Oulun seudun Muistiyhdistyksestä oli Marjan haastateltavana Pookin iltapäivässä.
Eilen iltapäivällä poistui kotoaan Torniossa 75-vuotias Marjatta Kunnari.
Lääketieteen lisensiaatti Timo Tuovista Oulun yliopistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulussa toimivan Vesper-kodin hyvinä piirteinä ovat kotoisa ja rauhallinen ilmapiiri, kaunis sisustus ja sisäpiha. Asukkaat voivat osallistua vointinsa mukaan kodin askareisiin ja ulkoiluun. Vesper-kodin elämässä on mukana myös musiikki. Muistisairaita ja heidän läheisiänsä kohdellaan kunnioittaen ja yksilöllisesti elämänhistoria tuntien. Muita palkittavia on Elokuvateatteri Star, joka palkittiin Muistiystävällisenä yrityksenä ja kulttuuripalvelujen tuottajana.
Kuluvalla viikolla vietetään valtakunnallista Muistiviikkoa. Muistiliitto haastaa kaikki tekemään viikon aikana muistiystävällisiä tekoja ja tulemaan mukaan muistikummeiksi.