LähiTapiola lahjoittaa Oulun yliopistolle ennaltaehkäisevän lääketieteen professuurin lääketieteelliseen tiedekuntaan.
Dosentti Ritva Heljasvaaraa Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopistossa alkaa ensi vuoden syksyllä uusi lääketieteen tekniikan koulutus.
Sisätautien ja nefrologian erikoislääkäri Satu Mäkelää Suomen Nefrologiyhdistyksestä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopistollisen sairaalan Esko-potilastietojärjestelmän lääkehoito-osiossa todettiin viikonloppuna häiriö, joka aiheuttaa edelleen hitautta järjestelmän käytössä.
Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan historian sadas väitöstilaisuus järjestetään ensi viikon perjantaina.
Oulun poliisilaitoksen huumausainerikollisuutta tutkivassa yksikössä on ollut marraskuusta 2021 saakka tutkittavana rikoskokonaisuus, jonka epäillään tapahtuneen Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Esitutkinta on nyt valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan.
Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan professori Lari Lehtiötä haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisi otti kiinni tänä aamuna lääkkeitä anastaneen miehen oululaisessa apteekissa.
Työelämäprofessori Jarmo Reponen ja yliopettaja Anja Henner palkittiin tänään merkittävästä elämäntyöstä sähköisen terveydenhuollon alalla eHealth 2021 -konferenssissa Oulussa.
Oulun yliopiston tutkimusryhmä on löytänyt soluista uuden mekanismin, joka aiheuttaa haitallisen LDL-kolesterolin nousua.
Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia, Suomen Hammaslääketieteen Säätiö, Hammaslääkärijärjestöjen yhteisrahasto ja yhteistyökumppanit jakoivat kaikkiaan 186 000 euroa apurahoja 36:lle hammaslääketieteen tutkijalle.
Munuais- ja maksaliiton toiminnanjohtaja Sari Högströmiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean johtaja Johanna Nystedtiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan johtaman kohorttitutkimuksen ytimessä on Pohjois-Suomessa vuosina 1966 ja 1985-1986 syntyneistä kerätty terveystieto. Aineistojen keruu alkoi jo tutkittavien äitien ollessa raskaana, ja tietoja on sittemmin kerätty yli 20 000 kohorttilaisesta säännöllisin väliajoin. Aineistoja hyödynnetään laajasti sekä kansansairauksien että harvinaisempien sairauksien tutkimuksessa mm. käypähoitosuosituksissa.
Oulu HealthLabs on saanut tämän vuoden kansallisen eHealth-tunnustuspalkinnon uraauurtavasta työstä innovaatiopalveluissa.