Kor­kein oi­keus on tuo­minnut Kittilän kun­nan­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jan 60:n päi­vän eh­dol­li­seen van­keus­ran­gais­tuk­seen ja muut vas­taa­ji­na ol­leet kun­nan­hal­li­tuk­sen jä­se­net ja va­ra­jä­se­net sak­ko­ran­gais­tuk­siin vir­ka-ase­man vää­rin­käyt­tä­mi­ses­tä.
Pohjois-Pohjanmaan kuntapäättäjistä 40 prosenttia uskoo kunnan tulevaisuuden näyttävän neutraalilta. Kevan teettämä kuntapäättäjäbarometri toteutettiin vuoden 2022 loppupuolella.
Työeläkevakuuttaja Kevan teettämä kuntapäättäjäbarometri kertoo, että Pohjois-Pohjanmaan uusien valtuutettujen into tarttua kuntahenkilöstön työhyvinvoinnin ja työkyvyn parantamiseen näyttää kasvaneen.
Kevan kuntapäättäjäbarometrin mukaan 36 prosenttia kuntapäättäjistä uskoo kuntien työntekijöiden työhyvinvoinnin paranevan tulevina vuosina.
Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä.Kevan kyselyyn vastanneista alueen kuntapäättäjistä 68 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakanseihin. 30 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi. Pohjois-Pohjanmaan kyselytulos on Suomen toiseksi paras. Vain Satakunnassa kyselyn tulos oli parempi.