Pohjois-Pohjanmaa kärkikastia Kevan kuntapäättäjäbarometrin kuntarekrytoinneissa

02.02.2021 09:00 - Ari Kettukangas

Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä.Kevan kyselyyn vastanneista alueen kuntapäättäjistä 68 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakanseihin. 30 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi. Pohjois-Pohjanmaan kyselytulos on Suomen toiseksi paras. Vain Satakunnassa kyselyn tulos oli parempi.


Pohjois-Pohjanmaa on kärkikastia Kevan kuntapäättäjäbarometrin kuntarekrytoinneissa. Pohjois-Pohjanmaan kuntien avoimiin työpaikkoihin on riittänyt hakijoita, selviää Kevan teettämästä kuntapäättäjäbarometristä. Kevan kyselyyn vastanneista alueen kuntapäättäjistä 68 prosenttia kertoi, että hakijoita on ollut riittävästi avoimiin vakanseihin. 30 prosenttia taas kertoi, että hakijoita ei ole ollut riittävästi. Pohjois-Pohjanmaan kyselytulos on Suomen toiseksi paras. Vain Satakunnassa kyselyn tulos oli parempi. Kevan kuntapäättäjäbarometrin mukaan, lähes puolessa Suomen kunnissa on ilmennyt vaikeuksia saada hakijoita avoimiin vakansseihin. Kuntien valtuutetuille ja kunnanhallitusten jäsenille tehdyssä kyselyssä, 42 prosenttia kertoi, ettei hakijoita ole ollut riittävästi avoimiin vakansseihin. 51 % vastaajista taas kertoi, että hakijoita oli löytynyt riittävästi. Valtakunnallisesti toimialoista suurin osaajapula on barometrin mukaan sote-sektorilla ja sivistystoimessa. Tutkimustoimisto Aula Research Oy toteutti Kevan toimeksiannosta kyselytutkimuksen kuntavaikuttajien parissa kuntien rekrytoinnista. Kyselyn kohderyhminä olivat Manner-Suomen kunnanvaltuutetut ja kunnanhallitusten jäsenet. Kyselytutkimuksen otos kerättiin sähköisesti 11. jouluuta– 14. tammikuuta välisenä aikana. Kyselyyn vastasi yhteensä 1126 kuntapoliitikkoa. 

Lue myös: 11 miljoonaa varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstön sekä opettajankouluttajien osaamisen kehittämiseen

Kilpailut

Uusimmat