Mukana oli runsaasti alkoholista aiheutuneita tehtäviä. Poliisi kävi selvittämässä alueella useita kotihälytyksiä ja pahoinpitelyjä.
Perhonjokilaakson Frisbeegolf ry:n puheenjohtaja Juha-Matti Jyrkkää haastattelee Jussi Häkkilä.
Jokilaaksojen pelastuslaitos pelasti lauantaina Kärsämäellä Pajarinrämeellä ojaan pudonneen keski-ikäisen miehen.
Työvalmentaja Mikko Ampulaa ja etsivä nuorisotyöntekijä Elina Pietikäistä Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Vesivahinkoa ei päässyt tulemaan, koska vuotava vesi meni suoraan lattiakaivoon. Asunto oli tosin kuin turkkilainen sauna ja höyryä oli valtavasti. Sekin onneksi lähti tuulettamalla ja pinnat kuivuivat nopeasti.
Jokilaaksojen liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutki viime vuonna 12 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on tehnyt reitti- ja aikataulumuutoksia Jokilaaksojen kuntien väliseen joukkoliikenteeseen ensi vuoden alusta alkaen.
Tapaukset sattuivat Haapajärvellä, Nivalassa ja Oulaisissa.
Haapajärvellä vietetään tulevana viikonloppuna ensimmäistä Soipa Haapajärvi -festivaalia.
Valtion lisätalousarviossa esitetään 1,6 miljoonaa euroa Kalajoen viime kesän maastopalosta aiheutuneiden kustannusten korvaamiseksi.
Ari Kettukankaan jututettavana Jokilaaksojen pelastuslaitokselta riskienhallintapäällikkö Harri Pyyhtiä.
Kalajoen palon kokonaiskustannukset saattavat nousta lähes 1,6 miljoonaan euroon. Nyt jo tiedossa olevat kustannukset ovat 9,7 prosenttia talousarvion nettomenoista, mikäli arvio 1,6 milj. eurosta toteutuu, se merkitsisi jopa noin 12 prosentin ylitystä pelastuslaitoksen vuoden 2021 talousarvioon. Tämä ylitys kaatuu väistämättä alueen kuntien maksettavaksi.
Poliisi kirjoitti viikonloppuna sakkoja Jokilaaksojen alueella ylinopeuksista ja rattijuopumuksista.
Jokilaaksojen pelastuslaitos on päättänyt vapauttaa yksityisen ilotulitteiden käyttämisen alueellaan venetsialaisten aikana ilman pelastusviranomaiselle tehtävää erillistä ilmoitusta.
Kalajoen maastopalon jälkianalyysi ja tutkimus on parhaillaan menossa. Pelastusopisto koordinoi tiedonkeruuta ja analyysia ja mm. Jokilaaksojen pelastuslaitos sekä sisäministeriö ovat yhteistyössä tiiviisti mukana. Pelastusopisto tiedottaa tuloksista aikanaan erikseen.
Oulun poliisilaitoksen partiot tarkastivat tällä viikolla kansalaisten palautteiden pohjalta mm. koulujen läheisyydessä Jokilaaksojen ja Kainuun alueella noin 120 mopoa. Tarkastuksen perusteella jouduttiin kirjoittamaan 26 sakkoa tai liikennevirhemaksua.