Kuva: AOP

Poliisi varoittaa käteistä pyytävistä tuntemattomista ihmisistä

20.11.2023 15:52 - Marja Ollakka

Tuntemattomat miehet ovat pyytäneet ulkona liikkuvilta ihmisiltä käteistä lainaan Oulussa. Käteistä lainanneet eivät kuitenkaan ole saaneet miehiltä rahojaan takaisin.

Poliisi on saanut syksyn aikana useita ilmoituksia tuntemattomista miehistä, jotka pyytävät kaupungilla liikkuvia ihmisiä antamaan heille käteistä Oulussa. Miehet ovat väittäneet, että he ovat unohtaneet, hukanneet tai jättäneet lompakkonsa jonnekin. Sen jälkeen yksi miehistä on pyytänyt uhria antamaan hänelle käteistä, kun hän on ensin siirtänyt rahaa uhrin pankkitilille. Hän on todistanut uhrille tehneensä tilisiirron, jolloin osa uhreista on nostanut pankkitililtään käteistä ja antanut ne miehelle. Tuntemattoman miehen rahat eivät kuitenkaan ole siirtyneet uhrien pankkitileille.

Jos tuntematon ihminen painostaa sinua antamaan hänelle rahaa, soita hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112. Paina mieleesi tai kirjoita ylös rahaa pyytävän ihmisen tuntomerkit sekä sen ajoneuvon rekisteritunnus, jolla hän liikkuu.

Tee rikosilmoitus, jos sinulta on huijattu käteistä tai olet antanut tuntemattomille käteistä painostuksen alla. Ilmoita asiasta poliisille, vaikka teosta olisi kulunut jo kauan aikaa.

Poliisi tutkii tapauksia petoksina, lievinä petoksina ja petoksen yrityksinä.

Kilpailut

Uusimmat