Kuva: AOP/Jaakko Stenroos

7000 työntekijän Lakot jatkuvat

27.03.2024 14:25 - Ari Kettukangas

Lakoissa on kaikkiaan yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

AKT jatkaa lakkoja ja työehtojen historiallinen heikentyminen uhkaa työntekijöitä. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n jäsenet jatkavat poliittisia lakkoja vielä neljännellä lakkoviikolla. Lakko sulkee satamien tavaraliikenteen sekä joitain polttoainejakelun toimintoja. Henkilöliikenne toimii normaalisti. Lakkoa jatketaan, koska hallituksen linja on nykyisille ja tuleville työntekijöille historiallisen vahingollinen.

SAK ja sen ammattiliitot jatkavat lakkoja. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry:n hallitus päätti tänään jatkaa viikolla aiemmin maaliskuussa alkaneita poliittisia lakkoja. Ne jatkuvat keskeytyksettä. Seuraavan kerran SAK:n hallitus kokoontuu arvioimaan tilannetta ja työtaistelutoimien jatkoa pääsiäisen jälkeen.

Ammattiliitto JHL jatkaa vientialojen lakkoa vielä viikolla. Lakko jatkuu, koska hallitus ei ole esittänyt realistisia vaihtoehtoja työntekijöiden oikeuksia uhkaaville muutoksille. Uusi poliittinen lakko päättyy sunnuntaina 7. huhtikuuta.

Rakennusliitto jatkaa osallistumista Teollisuusliiton julistamaan poliittiseen lakkoon 1.–7. huhtikuuta välillä pysäyttämällä kaikkien Rakennusliiton sopimusalojen työt Outokumpu Chrome Oy:n Tornion tehtaalla, Outokumpu Stainless Oy:n Tornion tehtaalla SSAB Europe Oy:n  Raahen tehtaalla. Poliittinen lakko koskee myös muiden yritysten palveluksessa olevia työntekijöitä, jotka työskentelevät Rakennusliitto ry:n sopimusalojen soveltamisalan mukaisissa tehtävissä edellä mainituissa tehtaissa. Lakon aikana huolehditaan hätä- ja suojelutyöstä, ja muista työpaikan toiminnan turvaamiseen liittyvistä välttämättömistä toimenpiteistä.

Lakoissa on kaikkiaan yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.

Lue myös: Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalla tapahtuneen kaasuräjähdyksen vahinkojen korjaus kestää 10-12 viikkoa

Kilpailut

Uusimmat