Oulu ostaa asemakeskuksen alueen Senaatin Asema-alueet Oy:lta

26.10.2023 09:09 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunkiympäristöjohtaja Marko Kilpeläistä haastattelee Jussi Häkkilä.

Senaatin Asema-alueet Oy ja Oulun kaupunki ovat saaneet päätökseen neuvottelut asemakeskuksen aluetta koskevasta kiinteistökaupasta, jonka pohjalta on valmisteltu sopimus alueen myynnistä kaupungille. Kauppahinta on 14 miljoonaa euroa.
Kaupan myötä junaradan itäpuolella oleva maa-alue sekä siellä sijaitsevat linja-autoasemarakennukset siirtyvät Oulun kaupungin hallintaan. Radan länsipuolella oleva vanha asemarakennus jää Senaatin Asema-alueet Oy:n omistukseen. Kaupunki jatkaa alueen suunnittelua arkkitehtuurikilpailun ideoiden ja asemakaavaluonnoksen pohjalta. Asemakeskuksen aluetta kehitetään liikenteen solmukohtana, jossa liikennepalveluihin ja matkaketjuihin yhdistyvät liiketilat, työpaikat, majoitus sekä asuminen.
Oulun yhdyskuntalautakunta käsittelee ja esittää kiinteistökaupan sekä lisämäärärahan myöntämistä kaupunginhallitukselle ensi tiistaina. Oulun kaupunginhallitus päättää kiinteistökaupan ja esittää lisämäärärahan myöntämistä kaupunginvaltuustolle kokouksessaan seuraavan viikon tiistaina. Senaatin Asema-alueet Oy:n hallitus käsittelee ja tekee päätöksen kiinteistökaupasta kaupungin käsittelyaikataulun mukaisesti.

Lue myös: Oulun Asemakeskuksen kilpailutyöt arvioitavana

Kilpailut

Uusimmat