Kuva: Oulun kaupunki

Hartaansaaren veneväylän käyttöä rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana Oulussa

06.08.2023 10:26 - Ari Kettukangas

Tämänhetkisen tiedon mukaan veneväylä avataan kokonaisuudessaan alkukesällä 2024. Varikonrannan telarannassa sijaitsevia soutu- ja perämoottoriveneitä voi kuitenkin käyttää rakennustöiden aikana väliaikaisen kulkuaukon kautta vedenkorkeuden salliessa. Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi ja se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön veneilykauden alussa keväällä 2026.

Hartaansaaren veneväylän käyttöä on rajoitettu Hartaansillan rakentamistöiden aikana Oulussa. Hartaansillan rakentaminen on aloitettu heinäkuussa. Hartaanrannan ja Vaakunanrannan uudet asuinalueet yhdistävä kevyen liikenteen silta tuo mukanaan mahdollisuuden hyödyntää jokisuistoa ja alueen virkistysreittejä entistä monipuolisemmin. Hartaansaaren veneväylän käyttöä rajoitetaan Hartaansillan ja asuntomessualueen rantarakenteiden rakennustöiden vuoksi. Tämänhetkisen tiedon mukaan veneväylä avataan kokonaisuudessaan alkukesällä 2024. Tarkemmin ajankohdasta tiedotetaan keväällä 2024. Varikonrannan telarannassa sijaitsevia soutu- ja perämoottoriveneitä voi kuitenkin käyttää rakennustöiden aikana väliaikaisen kulkuaukon kautta vedenkorkeuden salliessa. Vaakunakylän venesatama on suljettu rakentamistöiden vuoksi ja se avataan uudistettuna veneilijöiden käyttöön veneilykauden alussa keväällä 2026.

Venesataman aluetta ruopataan syvemmäksi kesällä 2023 ja satama rakennetaan kesällä 2024. Venesatama on osa Oulun asuntomessualuetta kesällä 2025. Hartaansilta on valmistuessaan kaksijänteinen teräksinen kaarisilta, joka luo Oulujoen suistomaisemaan kevyen lintumaisen hahmon tunnusmerkiksi Hartaanselänrannan uudelle asuinalueelle. Valmiin Hartaansillan suunniteltu alikulkukorkeus on +3,3 m. 

Lue myös: Jätevesiverkoston veden ohijuoksutusta Kalajokeen Ylivieskassa

Kilpailut

Uusimmat