Kuva: Radio Pooki

Suomalais-thaimaalainen pariskunta harjoitti paritustoimintaa thaihierontaliikkeissä kuudella paikkakunnalla, mm. Kokkolassa

12.05.2023 10:37 - Jussi Häkkilä

Poliisin valtakunnallinen ihmiskaupparikosryhmä on saanut valmiiksi epäillyn törkeän paritusrikoksen tutkinnan, ja rikos on siirtynyt syyteharkintaan.

Poliisin valtakunnallinen ihmiskaupparikosryhmä on saanut valmiiksi epäillyn törkeän paritusrikoksen tutkinnan, ja rikos on siirtynyt syyteharkintaan. Suomalais-thaimaalaisen pariskunnan epäillään harjoittaneen paritustoimintaa thaihierontaliikkeissä kuudella paikkakunnalla vuodesta 2014 alkaen. Toinen pääepäillyistä on 57-vuotias ja toinen hieman yli 60-vuotias. Epäiltyä paritusta harjoitettiin Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Seinäjoella.

Liiketilojen päävuokralaisena oli 57-vuotias nainen, jonka epäillään alivuokranneen thai-hierontaliiketiloja edellä mainituilla paikkakunnilla. Määräaikaiset vuokrasopimukset olivat kestoltaan muutamasta viikosta kuukauteen. Vuokralaiset olivat kotoisin Thaimaasta. He myivät liiketiloissa seksipalveluita, mistä epäillyt saivat taloudellista hyötyä.
Esitutkinnassa ei havaittu viitteitä siitä, että naisia olisi pakotettu tai erehdytetty seksityöhön. Monet asianomistajista olivat tulleet Suomen alun perin avioliiton tai parisuhteen takia. Asianomistajat aloittivat seksityön parisuhteen päättymisen jälkeen, kun heidän taloudellinen tilanteensa heikkeni. Heillä ei ollut koulutusta tai kielitaitoa, joka olisi auttanut muunlaisen työn saamisessa.

Lue myös: Suomessa asuvan ulkomaalaistaustaisen henkilön epäillään syyllistyneen törkeään ihmiskauppaan, törkeään raiskaukseen ja laittoman maahantulon järjestämiseen

Kilpailut

Uusimmat