Kuva: Shutterstock

Oulun sivistyslautakunta esittää koulujen lakkauttamisia

24.04.2023 10:57 - Jussi Häkkilä

Oulun sivistyslautakunta käsittelee huomisessa kokouksessaan Haukiputaan, Kello-Kiviniemi-Takkurannan, Maikkulan, Sanginsuun sekä Tirinkylän ja Ylikylän kouluja koskevaa palveluverkkoselvitystä.

Oulun sivistyslautakunta käsittelee huomisessa kokouksessaan Haukiputaan, Kello-Kiviniemi-Takkurannan, Maikkulan, Sanginsuun sekä Tirinkylän ja Ylikylän kouluja koskevaa palveluverkkoselvitystä.

Sivistyslautakunta esittää, että syksyllä 2025 Haukiputaan Keiskan koulun oppilaat aloittavat koulun Haukiputaan koulussa ja Keiskan tiloista opetuskäytössä luovutaan.

Kello-Kiviniemi-Takkuranta-alueen osalta sivistyslautakunta esittää, että syksyllä 2027 Takkurannan oppilaat aloittavat koulun Kellon koulussa ja Takkurannan tiloista opetuskäytössä luovutaan. Takkurannan oppilaiden siirtymisen edellytyksenä on, että Kellon koulun peruskorjaus on valmis.

Maikkulan suuralueen osalta sivistyslautakunta esittää, että Pikkaralan koulun oppilaat aloittavat koulunsa Madekosken koulussa vuoden kuluttua syksyllä ja Pikkaralan koulun tiloista opetuskäytössä luovutaan, ja että Lämsänjärven yksikön koulutiloista voidaan oppilasmäärän pienentyessä tarvittaessa luopua tai ottaa tilat muuhun käyttöön viimeistään syksyllä 2026. Kastellin ja Knuutilankankaan alueen oppilaat ohjautuvat Knuutilankankaan ja Kastellin kouluihin.

Sanginsuun osalta sivistyslautakunta esittää, että Myllyojan koulun Sanginsuun yksiköstä luovutaan ensi vuoden syksystä alkaen ja oppilaat sekä koulun henkilökunta sijoittuvat Myllyojan pääkoulun yhteyteen.

Tirinkylän ja Ylikylän osalta sivistyslautakunta esittää, että Tirinkylän kouluyksiköstä luovutaan vuonna 2027 ja Ylikylän kouluyksiköstä vuonna 2026.  

Esityksiä perustellaan oppilasmäärien pienentymisellä. Kaupunginvaltuusto päättää palveluverkkoselvityksistä 19. kesäkuuta.

Lue myös: Pyhäjoen Saaren koulu ja liikuntahalli vihitään käyttöön

Kilpailut

Uusimmat