Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun seudun ympäristötoimen tarkastamien talviuintipaikkojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset

13.02.2023 08:51 - Ari Kettukangas

Nyt otetut näytteet olivat viimeiset talviuintinäytteet talvelle 2022-2023. Seuraavat talviuintinäytteet otetaan seuraavan talviuintikauden aikana marras-joulukuussa 2023.

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut viime vikolla uimavesinäytteet kaikilta virallisilta talviuintipaikoilta. Talviuintipaikkojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset indikaattoribakteerien osalta. Nyt otetut näytteet olivat viimeiset talviuintinäytteet talvelle 2022-2023. Seuraavat talviuintinäytteet otetaan seuraavan talviuintikauden aikana marras-joulukuussa 2023. Uimavesien laatu määritetään niin sanottujen indikaattoribakteerien E. coli ja suolistoperäiset enterokokkien pitoisuuksien perusteella. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Indikaattoribakteerit eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta mikäli näitä on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereja ja viruksia.

Lue myös: Oulun energian­sääs­tö­toi­men­piteet ovat tuottaneet tulosta

Kilpailut

Uusimmat