Seuraava seurantakalenterin mukainen näyte otetaan 22. heinäkuuta ja sen tuloksista tiedotetaan kyseisen viikon lopulla.
Seuraavat näytteet otetaan kesäkuussa 2024.
Keväällä ympäristönsuojelumääräysten luonnoksen nähtävillä olon aikana järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa esitellään luonnos päivitettävistä ympäristönsuojelumääräyksistä.
Nyt otetut näytteet olivat viimeiset talviuintinäytteet talvelle 2022-2023. Seuraavat talviuintinäytteet otetaan seuraavan talviuintikauden aikana marras-joulukuussa 2023.
Vedenjakelu keskeytyi kiinteistössä torstaina yksityisen kaivinkoneurakoitsijan vaurioittaessa kiinteistön tonttivesijohtoa. Varotoi­men­piteenä juomaveden käyttöä rajoitettiin.
Niillä kohdin missä kasvia kasvaa, on uimaanmenoa hyvä välttää. Kasvin osien syöminen aiheuttaa vakavan myrkytyksen, joten kasviin ei pidä koskea paljain käsin tai sitä ei pidä talloa. Myrkkykeison leviämistä pyritään hillitsemään.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut alkuviikosta uimavesinäytteet Nallikarin ja Oulunlahden uimarannoilta. Vedenlaatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset molemmissa näytteissä. Rannoilla ei havaittu sinilevää. Nallikarista otetaan kesän 2021 aikana yhteensä kuusi näytettä. Nyt otettu näyte oli viides.
Järvisyyhy ei ole ihmiselle vaarallinen, mutta kiusallinen. Uimaranta ei ole järvisyyhyn vuoksi uimakiellossa.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut viikolla uimavesinäytteet kaikilta virallisilta uimarannoilta. Näytteet otettiin Oulun seudun alueella sijaitsevilta yhdeksältä EU-rannalta ja 32 muulta yleiseltä uimarannalta. Kaikkien rantojen vedet täyttivät uimarantavedelle asetetut laatuvaatimukset indikaattoribakteerien osalta. Kuivasjärven uimarannalla on todettu maanantaina vähäinen määrä sinilevää ja samaten 14. päivä Pyykösjärven uimarannalla. Tämän viikon tiistaina ei sinilevää kuitenkaan enää havaittu kummallakaan rannalla.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut 15.-16. kesäkuuta uimavesinäyt­teet Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta lukuun ottamatta EU-rantoja. EU-rannoilta uimakauden ensimmäiset uimavesinäytteet otettiin viime viikolla ja niiden laadusta tiedotettiin 11.päivä. Niin viimeviikolla otettujen EU-rantojen kuin tällä viikolla otettujen muiden uimarantojen vedenlaatu täytti asetetut laatuvaatimukset. Rannoilla ei havaittu sinilevää. Seuraavat uimavesinäytteet EU-rannoilta otetaan viikolla 27.
Muhoksen Kirkkosaaren uimarannalla uiminen on jälleen sallittua.
Oulun seudun ympäristötoimi kehottaa toistaiseksi välttämään uimista Muhoksen Kirkkosaaren uimarannalla. Ympäristöterveydenhuoltoyksikön päällikkö Irmeli Röning-Jokista Oulun seudun ympäristötoimesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun seudun ympäristötoimi kehottaa edelleen välttämään uimista Kempeleen Ouluntullin Kalliomontulla.