Kuva: Oulun kaupunki

Oulun energian­sääs­tö­toi­men­piteet ovat tuottaneet tulosta

10.02.2023 13:04 - Joonas Hepola

Oulun kaupunki ja kaupunkilaiset ovat onnistuneet säästämään energiaa talvikaudella 2022 - 2023.

Oulun kaupungin kiinteistöissä, kuten kouluissa, liikuntapaikoilla ja virastotaloissa, sähkönkulutus tippui noin 1800 megawattituntia.

Tämä vastaa noin 90 omakotitalon vuosikulutusta. Tämä on 6,4 % vähemmän kuin vuosi sitten, ja se tarkoittaa noin 300 000 euron säästöä.

Kaukolämpöä kulutettiin 17,4 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Tähän on vaikuttanut osaltaan myös lauha talvi. Säästöjä on syntynyt noin 550 000 euroa eli noin 12 000 megawattituntia.

Tavoitteena on säästää miljoona euroa energiakuluissa talvikauden 2022 - 2023 loppuun mennessä. Marras-tammikuun aikana säästöä on saavutettu jo 850 000 euroa.

Suurimmat säästöt on saavutettu sisälämpötilojen pudottamisella, ilmanvaihtokoneiden käyntiaikojen tarkistamisella, pihavalaistusten sammuttamisella sekä uimahallien saunojen vuorottaisella lämmityksellä.

”Energian maailmanmarkkinat ovat kriisissä ja Oulun kaupunki varautuu omalta osaltaan säästötoimenpiteisiin energian osalta. Säästötalkoisiin ovat osallistuneet aktiivisesti muun muassa kiinteistönhoitajat sekä koulujen ja päiväkotien henkilökunta ja oppilaat. Oulun kaupunki haluaa kiittää kaupungin työntekijöitä, kaupunkilaisia ja organisaatioita hyvästä toiminnasta energiakriisin alla”, iloitsee konsernijohtaja Ari Alatossava.

Kaupunki haluaa muistuttaa siitä, että energian säästäminen kannattaa myös jatkossa. Energiankulutuksesta nipistäminen on merkittävin keino, jolla yksittäinen kotitalous voi vähentää asumisen ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Energian säästäminen pitää energiahinnat kohtuullisina.

Energian säästämiseen on yksinkertaisia vinkkejä. Pakkaskausiin kannattaa varautua etukäteen. Huonelämpötilaa voi pitää astetta alempana, suihkussakäyntiä hieman lyhyempänä ja sähkösaunassa voi käydä vähän harvemmin. 

Kilpailut

Uusimmat