Kuva: Shutterstock

Suomalaiset maksoivat reseptilääkkeistään viime vuoden lopussa lähes 13 prosenttia vähemmän kuin vuosikymmen sitten - itsehoitolääkkeiden hinnat pysyivät lähes ennallaan

18.01.2023 13:09 - Ari Kettukangas

Tilastokeskus kerää kuluttajahintaindeksinlaskentaa varten tiedot maksetuista lääkekorvauksista ja kustannuksista Kelan tilastotietokannasta ja hintatiedot keskitetystä tietokannasta, johon on tallennettu kaikki Suomen apteekeissa myydyt resepti- ja itsehoitolääkkeet.

Suomalaiset maksoivat reseptilääkkeistään viime vuoden lopussa lähes 13 prosenttia vähemmän kuin vuosikymmen sitten ja itsehoitolääkkeiden hinnat pysyivät lähes ennallaan, ilmenee Tilastokeskuksen tuoreista tiedoista. Kuluttajahinnat nousivat tammikuusta 2013 joulukuuhun 2022 liki 20 prosenttia. Reseptilääkkeiden kuluttajahinnat sen sijaan laskivat lähes 13 prosenttia, itsehoitolääkkeet kallistuivat kymmenessä vuodessa prosentin verran. Elintarvikkeet ja alkoholittomat juomat kallistuivat 2013-2022 yli 21 prosenttia ja taksikyydit liki 40 prosenttia. Taksikyytien hinnat lähtivät jyrkkään nousuun pian heinäkuussa 2018 voimaan tulleen taksi uudistuksen jälkeen. Tilastokeskus kerää kuluttajahintaindeksinlaskentaa varten tiedot maksetuista lääkekorvauksista ja kustannuksista Kelan tilastotietokannasta ja hintatiedot keskitetystä tietokannasta, johon on tallennettu kaikki Suomen apteekeissa myydyt resepti- ja itsehoitolääkkeet.

Lue myös: MIELI ry:n Kriisipuhelimeen viime vuonna ennätykselliset 400 400 soittoyritystä

Kilpailut

Uusimmat