Asia selviää Tilastokeskuksen tieliikenneonnettomuustilaston ennakkotiedoista. Tieliikenneonnettomuuksissa kuoli vuonna 2023 kaikkiaan 173 ihmistä ja loukkaantui 3 606.
Asuinrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni Tilastokeskuksen mukaan huhti-kesäkuun aikana 58 prosenttia vuodentakaisesta.
Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrien nousu on Tilastokeskuksen mukaan hidastunut selvästi aiemmasta.
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan verojen ja pakollisten sosiaaliturvamaksujen kertymä kasvoi viime vuonna 7 miljardia euroa vuodesta 2021. Kertymä oli yhteensä 115,2 miljardia euroa. Tulo- ja pääomaverojen kertymä kasvoi viime vuonna 9,1 prosenttia ja oli yhteensä 42,7 miljardia euroa.
Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuoden loka-joulukuussa vuodentakaisesta koko maassa 1,4 prosenttia.
Tilastokeskus kerää kuluttajahintaindeksinlaskentaa varten tiedot maksetuista lääkekorvauksista ja kustannuksista Kelan tilastotietokannasta ja hintatiedot keskitetystä tietokannasta, johon on tallennettu kaikki Suomen apteekeissa myydyt resepti- ja itsehoitolääkkeet.