Kuva: iLOQ

Uusi maksuton asumis­neuvonta alkaa Oulussa 2023

21.12.2022 08:20 - Minna Kuosmanen

Vuoden 2023 alusta Oulun kaupunki tarjoaa maksutonta asumisneuvontaa kaikille oululaisille asumismuodosta riippumatta. Kyseessä on uusi matalan kynnyksen palvelu. Tehtävään palkatut kaksi asumisneuvojaa antavat ohjausta ja neuvontaa asumiseen liittyvissä erilaisissa pulmatilanteissa.

Asumisneuvojiin voi olla yhteydessä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Halutessaan voi sopia myös tapaamisen. Työskentely asumisneuvojien kanssa on aina luottamuksellista.

Asumisneuvojilta voit saada tukea ja neuvontaa asumiseen liittyvissä asioissa, kuten uuden asunnon hakemisessa, vuokranmaksuongelmissa tai muissa asumiseen liittyvissä talousongelmissa sekä asunnon hoitoon liittyvissä vaikeuksissa tai häätötilanteessa.

Asumisneuvojat auttavat kaupunkilaisia asumismuodosta riippumatta, olipa kyseessä vuokrakoti, omistusasunto, kimppakämppä tai jokin muu muoto.

Asumisneuvojat tulevat jalkautumaan muun muassa yleisötapahtumiin, ja tapaamiset tullaan toteuttamaan asiakaslähtöisesti, tarvittaessa myös asiakkaan kodissa. Palvelua ja asumisneuvojien toimenkuvaa tullaan kehittämään ilmenevän tarpeen mukaan.

Kilpailut

Uusimmat