Kuva: Studio P.S.V. Noora Slotte

Optiikka Suomela ja Urheilukauppa.eu saivat Oulun vuoden yrittäjäpalkinnot

21.11.2022 14:34 - Marja Ollakka

Oulun Yrittäjät palkitsi tänä vuonna keskustassa toimivia kivijalkayrityksiä, jotka ovat selviytyneet koronakurimuksesta puhtain paperein. Vuoden Yrittäjänä palkittiin Optiikka Suomela ja Vuoden yksinyrittäjänä Urheilukauppa.eu. Yhteistä palkituille on myös kilpailutilanne, jossa paikalliset palvelut kisaavat kaupoista kansainvälisten ketjujen kanssa.

Vuoden Yrittäjä 2022 Optiikka Suomela pärjää alan kilpailussa panostamalla henkilökohtaiseen ja kiireettömään palveluun, alan viimeisimpään linssiteknologiaan ja monipuoliseen kehysvalikoimaan. 

Optometristi Sauli Suomela perusti optikkoliikkeensä vuonna 2006 työskenneltyään ensin joitakin vuosia palkollisena. Yrityksessä työskentelee myös aviovaimo Merja Suomela, joka hoitaa optisen myyjän tehtäviä ja markkinointia.  

Lisäksi yritys työllistää yhden ulkopuolisen työntekijän ja tekee yhteistyötä muun muassa silmälääkärin ja stailistin kanssa. 

Parasta yrittämisessä on Suomeloiden mielestä itsensä herruus ja haastavinta se, että työaikaa ei oikeastaan ole. Yrittäjyys on elämäntapa. 

(kuva: Studio P.S.V. Reijo Koirikivi)

Vuoden yksinyrittäjänä Oulun Yrittäjät palkitsi vuodesta 2012 toimineen Urheilukauppa.eu:n yrittäjän Kari Mikkolan. Verkkokauppana aloittanut yritys avasi poikkeuksellisesti vasta hieman myöhemmin kivijalkakaupan, jota Mikkola pyörittää yksin. Kauppa sitoo olemaan paikalla koko aukioloajan. 

Sähkötekniikan diplomi-insinööri Kari Mikkolan yrittäjäura alkoi, kun Nokia, silloinen työnantaja lähes 20 vuoden ajalta, tarjosi erorahaa ja lisäksi starttirahaa yrityksen perustamiseen. Ilman näitä tukia yritystä ei olisi Mikkolan mukaan syntynyt.  

Kun hyvä kaveri toi maahan tunnettuja urheiluvälinemerkkejä, mies päätti ruveta niitä kauppaamaan. Mikkolan asiantuntemus on vahva valtti kilpailutilanteessa: 

Parasta yrittämisessä on Mikkolan mielestä se, että jokainen päivä on erilainen. Haastetta on tuonut etenkin viime aikoina isot hintojen nousut ja pari vuotta jatkuneet tuotteiden saatavuusongelmat.  

Kilpailut

Uusimmat