Kuva: SSAB

Pyhäsalmen Callio FutureMINE - tulevaisuuden digitaalinen testikaivos projektille Euroopan unionin NextGenerationEU -rahoitusta 1050 000 euroa

01.11.2022 15:07 - Ari Kettukangas

Pyhäjärven Callion testikaivoshankkeessa kehitetään Pyhäsalmen kaivoksesta tulevaisuuden digitaalinen testikaivos, jolla voidaan vaikuttaa koko kaivosteollisuuden sähköistymiseen ja digitalisaatioon Suomessa ja myös kansainvälisesti.

Pyhäsalmen Kvanttikiinteistöt Oy:n hallinnoimalle Callio FutureMINE - tulevaisuuden digitaalinen testikaivos projektille on myönnetty Euroopan unionin NextGenerationEU -rahoitusta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta. Business Finlandin myöntämän avustuksen määrä on 1.050.000 € ja projektin kokonaisbudjetti on 2.100.000 €. Projekti toteutetaan vuosina 2023–2025. Kaivosteollisuus siirtyy kohti digitaalisempaa ja sähköisempää tulevaisuutta. Pyhäjärven Callion testikaivoshankkeessa kehitetään Pyhäsalmen kaivoksesta tulevaisuuden digitaalinen testikaivos, jolla voidaan vaikuttaa koko kaivosteollisuuden sähköistymiseen ja digitalisaatioon Suomessa ja myös kansainvälisesti. Tulevaisuudessa tarvitaan aitoja maanalaisia kaivostestiympäristöjä, jossa mukana olevat suunnittelevat toimintamallinsa sekä kehittävät testauspalveluitaan yhteistyössä yritysten kanssa ja joissa kaivosteollisuuden tuotteita ja teknologiaa tutkitaan, kehitetään ja testataan sekä aidossa että simuloidussa digitaalisissa kehitysympäristöissä.

Lue myös: Oulun Vesi ottaa käyttöön häiriötiedotteen

Kilpailut

Uusimmat