Kuva: Jussi Häkkilä

Pelastuslaitos sammutti ripeästi kaksi eri tulipaloa saman hälytyksen aikana Oulaisissa

30.10.2022 11:09 - Ari Kettukangas

Oulaisissa Matkanivantiellä syttyi lauantai-iltana tulipalo vanhan navetan yhteydessä olevassa saunassa. Sahankadulla oli syttynyt palamaan pieni pihavaja.

Oulaisissa Matkanivantiellä syttyi lauantai-iltana tulipalo vanhan navetan yhteydessä olevassa saunassa. Talonväki oli aiemmin saunonut ja olivat menossa nukkumaan, kun he havaitsivat tulipalon. Palo levisi saunasta rakennuksen yläpohjaan lähes koko rakennuksen alalle. Kiinteistön asukkaat yrittivät alkusammutusta vesiletkulla, mutta palo oli kehittynyt jo liian suureksi. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan. Rakennuksen peltikattoa ja yläpohjassa ollutta puutavaraa jouduttiin purkamaan pelastuslaitoksen raivausautolla, jotta palopesäkkeet saatiin hallintaan. Noin 100 neliön rakennus kärsi runsaat vauriot palosta ja sammutusvedestä. Tilanteesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Syttymissyyksi epäillään saunan kiukaan riittämätöntä suojaetäisyyttä palavaan rakenteeseen.


Matkanivantien tulipalon jälkeen Oulaisten paloaseman yksiköt olivat palaamassa takaisin paloasemalle, kun hätäkeskus hälytti heidät Oulaisiin Sahankadulle. Kohteessa oli syttynyt palamaan pieni pihavaja, jossa oli runsaasti irtainta tavaraa sisällä. Rakennus oli muutaman metrin päässä omakotitalosta ja paloi voimakkaasti. Edellisen tehtävän paluumatkan vuoksi kohde saavutettiin alle kahdessa minuutissa ja sammutustoiminta päästiin aloittamaan hyvin nopeasti. Tämä nopea tavoittaminen hyvin todennäköisesti esti palon leviämisen omakotitaloon. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja omistaja suorittaa jälkivartiointia aamuun saakka. Syttymissyy oli tässä tehtävässä epäselvä.

Lue myös: Vettä saa nyt juoda ja käyttää normaalisti putkirikon jälkeen Kajaanintie 48 kiinteistössä Oulussa

Kilpailut

Uusimmat