Kuva: Ville Honkonen

Oulun kirjailijaseuran Botnia-kirjallisuuspalkinnon voitti Veli-Pekka Lehtolan Entiset elävät meissä-Saamelaisten historiat ja Suomi

10.10.2022 09:31 - Jussi Häkkilä

Tänä syksynä kuudetta kertaa jaetun Oulun kirjailijaseuran Botnia-kirjallisuuspalkinnon voitti Veli-Pekka Lehtolan tietokirja Entiset elävät meissä-Saamelaisten historiat ja Suomi (Gaudeamus 2022).

Tänä syksynä kuudetta kertaa jaetun Oulun kirjailijaseuran Botnia-kirjallisuuspalkinnon voitti Veli-Pekka Lehtola tietokirja Entiset elävät meissä-Saamelaisten historiat ja Suomi (Gaudeamus 2022).

Palkitsemisperustelujen mukaan teos on ainutlaatuinen, taitavasti kirjoitettu tietokirja, joka valaisee aihettaan ikään kuin sisältä päin. Se punoo yhteen tekijänsä syvää akateemista asiantuntemusta ja saamelaisen muistikulttuurin kerroksia, saamelaisten omia ääniä ja kokemuksia. Teos ei kuitenkaan tarkastele vain saamelaisuuden vaan myös pohjoisen historiaa. Lisäksi se on kansainvälisesti kiinnostava käsitellessään Euroopan unionin alueen ainoan alkuperäiskansan elävää menneisyyttä.
Palkinto on 15 000 euroa. Ehdolle voidaan hyväksyä mitä tahansa kirjallisuudenlajia edustava kaupallisen kustantamon julkaisema teos. Kielirajausta ei ole. Riittää, että tekijä asuu Pohjois-Pohjanmaalla tai on kotoisin sieltä.

Lue myös: Ouluun uusi kirjakustantamo

Kilpailut

Uusimmat