Kuva: Shutterstock

Taiteilijoiden työhyvinvointia selvitetään Oulussa ja Rovaniemellä

14.09.2022 09:39 - Mika Kuki

Taike on käynnistänyt työnohjauspilotin kaikkiaan viidellä paikkakunnalla. Kokeilu selvittää työnohjauksen vaikutusta taiteilijoiden työhyvinvointiin puolen vuoden mittaisella seurantajaksolla. Myös juuri auennut taiteen ja kulttuurin barometrikysely pureutuu työhyvinvointiin.

Taiteen edistämiskeskus selvittää taiteilijoiden työhyvinvointia. Viidellä paikkakunnalla, mm. Rovaniemellä ja Oulussa käynnistetty kokeilu selvittää työnohjauksen vaikutusta taiteilijoiden työhyvinvointiin puolen vuoden mittaisella seurantajaksolla. Työnohjausryhmät on muodostettu eri taiteenalojen edustajista. Taiteilijoiden työn poikkeuksellinen kuormittavuus on havaittu muun muassa Työterveyslaitoksen kymmenen vuotta sitten tekemässä tutkimuksessa. Korona-aika toi taiteentekijöille oman lisätaakkansa, mutta vanhat taustalla vaikuttaneet ongelmat eivät poistuneet mihinkään.

– Taiteilijajärjestöjen tarjoamista työnohjauksista on saatu hyviä kokemuksia, mutta aiemmin ei ole toteutettu eri alojen taiteilijoiden yhteisiä työnohjausryhmiä eikä tehty vaikuttavuusarviointia tässä mittakaavassa, kertoo Työhyvinvointia taiteilijoille projektia vetävä läänintaiteilija Raimo Pesonen.

Pesosen mukaan yhteisesti koetut ongelmat voivat tarkoittaa sitä, että on löydettävissä myös yhteisiä ratkaisuja. Juuri tätä testataan eri alojen taiteilijoista muodostuneissa työnohjausryhmissä.

Kilpailut

Uusimmat