Kuva: Ari Kettukangas

Suomen Yrittäjät ja Pyhäjoen kunta toivovat Pyhäjoen ydivoimahankkeelle uutta läntistä kumppania

23.05.2022 08:28 - Jussi Häkkilä

Suomen Yrittäjät ja Pyhäjoen kunta toivovat, että valtiovalta lähtisi edistämään Pyhäjoen ydivoimahankkeen uutta alkua ja etsimään uutta läntistä kumppania.

Suomen Yrittäjät ja Pyhäjoen kunta toivovat, että valtiovalta lähtisi edistämään Pyhäjoen ydivoimahankkeen uutta alkua ja etsimään uutta läntistä kumppania. Fennovoiman ydinvoimahanke kaatui, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Kannanoton mukaan sähköntuotannon tarve ei ole kuitenkaan Suomessa poistunut. Olkiluodon uuden voimalan jälkeenkin tarvitaan perusvoimaa tuulivoimainvestointien rinnalle. Huoltovarmuus on keskeinen asia isojen sähköntuotantolaitosten sijoituspaikkaa suunniteltaessa.
Hanhikiven ydinvoimalahankkeen talous- ja työllisyysvaikutukset ovat jo tähän saakka olleet merkittävät. Pyhäjoelle on syntynyt vuodesta 2013 alkaen 60 uutta yritystä tai yrityksen toimipaikkaa. Työpaikkaomavaraisuus on noussut 20:lla prosenttiyksiköllä.
Yrittäjät ja Pyhäjoen kunta muistuttavat, että kunnassa on valmis ydinvoimalalle kaavoitettu ja luvitettu tontti sekä arvokas infrastruktuuri. Se olisi tukirakennuksia ja satamaa myöten valmis uuden hankkeen kotipaikaksi.

Lue myös: Pyhäjoen ja lähialueen tukitoimien laajuutta selvitetään ydinvoimahankkeen kariuduttua

Kilpailut

Uusimmat