Kuva: Bittium

Puolustusvoimille valtuutus tehdä Bittiumin kanssa hankintasopimus taktisiin ajoneuvo- ja sotilasradioihin tarkoitetun aaltomuodon kehitystyöstä

05.04.2022 14:20 - Jussi Häkkilä

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Suomen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemään hankintasopimuksen Bittiumin kanssa kapeakaistaisen aaltomuodon kehitystyön jatkamisesta Puolustusvoimille toimitettaviin taktisiin ohjelmistoradioihin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut Suomen Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen tekemään hankintasopimuksen Bittiumin kanssa kapeakaistaisen aaltomuodon kehitystyön jatkamisesta Puolustusvoimille toimitettaviin taktisiin ohjelmistoradioihin. Valtuutus mahdollistaa enimmäisarvoltaan noin kuuden miljoonan euron arvoisen hankintasopimuksen teon.
Lopullista tilausta odotetaan vuoden toiselle neljännekselle. Kehitystyö tehdään vaiheistettuna ja kaikki tilattavat uudet toiminnallisuudet on suunniteltu toteutettaviksi vuoteen 2025 mennessä.
Kapeakaistainen aaltomuoto mahdollistaa radioilla yhtäaikaisen puheen ja viestien lähettämisen komentoverkoissa, tarvittaessa myös pitkillä välimatkoilla ja laajalla taajuusalueella.

Lue myös: Bittiumin liikevaihto ja tulos kohenivat

Kilpailut

Uusimmat