Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne jatkunut tasaisena

02.02.2022 08:34 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen epidemiatilannetta tiistaina.

Ryhmä totesi Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilanteen jatkuneen helmikuun alkuun tultaessa tasaisena. Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on alueella liikkeellä paljon, mutta tauti sairastetaan pääasiassa lievänä eikä tilanne heijastu huolestuttavasti sairaalahoitoa tarvitsevien potilainen määrään. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tiistaina hoidossa kolmetoista koronapotilasta.

Pohjois-Pohjanmaalla voimassa ollut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitus päättyi tammikuun loppuun. Tilaisuuksia voi nyt järjestää niin sisä- kuin ulkotiloissakin, mutta terveysturvallisesti ja siten, että asiakkaiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Tiistaisessa kokouksessaan koordinaatioryhmä linjasi myös muutoksesta yksityistilaisuuksia koskevaan suositukseen. Tilaisuuksia voi järjestää, mutta edelleen mahdollisimman pienimuotoisesti.

Valtaosa Pohjois-Pohjanmaan koronatartunnoista on nyt omikron-virusvariantin aiheuttamia. Vaikka uusi virusmuunnos tarttuu herkemmin myös rokotettuihin henkilöihin, antavat rokotukset edelleen hyvän suojan erityisesti vakavaa tautimuotoa vastaan.

Myös alueella voimassa olevia suosituksia maskien käytöstä, etätyöstä sekä korona-ajan yleisistä hygieniakäytännöistä on edelleen tärkeää noudattaa. Sairaana ei tule lähteä ihmisten ilmoille, vaan on tärkeää jäädä kotiin sairastamaan.

Kilpailut

Uusimmat