Kuva: Fotolia

Oulun kaupungin omistamia rakennuksia myyntiin

01.02.2022 13:48 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto asetti tänään myyntiin kaupungin hyvinvointipalvelujen ja palo- ja pelastustoimen käytössä olevia rakennuksia.

Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto asetti tänään myyntiin seuraavat kaupungin hyvinvointipalvelujen ja palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset:
- Kontinkankaan hyvinvointikeskus, Kajaanintie 46 A
- Kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5
- Pysäköintitalo kaupunginsairaala, Kiviharjuntie 5 D
- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 16
- Tuiran hyvinvointikeskus, Kangastie 12
- Tuiran hyvinvointikeskus pysäköintitalo, Kangastie 14
- Intiön hoivakoti, Upseerinkatu 2
- Kiimingin hyvinvointikeskus, Terveystie 1
- Ruskonselän paloasema, Tapsitie 4 B

Myyntiin asettamisen taustalla on uuden hyvinvointialueen perustaminen. Ensi vuoden alusta lukien kaikki hyvinvoinnin sekä palo- ja pelastustoimen käytössä olevat rakennukset siirtyvät hyvinvointialueen käyttöön kaupungin ja hyvinvointialueen välisellä vuokrasopimuksella. Mikäli kaupunki myy edellä mainitut rakennukset ja toimitilat, kaupunki vuokraa ne takaisin ennen tämän vuoden päättymistä. Uuden omistajan ja kaupungin välinen vuokrasopimus siirtyy uuden omistajan ja hyvinvointialueen väliseksi sopimukseksi ensi vuoden alusta alkaen. Hyvinvointialueella on oikeus irtisanoa sopimukset vuosien 2024 tai 2025 aikana 12:n kuukauden irtisanomisajalla.

Konsernijaosto asetti myynnin ehdoksi, että rakennusten takaisinvuokraaminen tapahtuu nykyisellä pääomavuokratasolla; rakennusten myynnillä ei lisätä hyvinvointialueen kiinteistökustannuksia. Varsinainen myynti- ja tontinluovutuspäätös tehdään keväällä erillisellä päätöksellä kilpailutuksen jälkeen.

Lue myös: Oulun Tuirassa sijaitseva Valteri-koulu myyntiin

Kilpailut

Uusimmat