Kuva: Jussi Häkkilä

Alueellinen koordinaatioryhmä: sairaalakuormitus säilynyt Pohjois-Pohjanmaalla maltillisena

18.01.2022 17:33 - Marja Ollakka

Ulkotiloissa tapahtuvia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskeviin rajoituksiin valmistellaan muutoksia.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tarkastelemaan alueen koronaepidemiatilannetta tiistaina 18. tammikuuta. Vaikka tartuntoja todetaan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon, on koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa säilynyt maltillisena. Esimerkiksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tiistaina hoidossa 12 koronapotilasta.

Omikron-virusvarianttia on myös Pohjois-Pohjanmaalla jo laajalti liikkeellä. Helposti tarttuvan virusmuunnoksen myötä tartuntamäärien ja sitä myötä myös vakavien tautitapausten määrän ennakoidaan nousevan, vaikka pääasiassa tauti sairastetaankin nyt hyvin lieväoireisena, tavallisen flunssan tapaan.

”Näyttää siltä, että alueella voimassa olleet rajoitukset ja suositukset ovat purreet toivotulla tavalla, ja olemme saaneet ostettua aikaa rokotusten etenemiselle. Nyt kun kolmaskin rokotuskierros alueella etenee hyvin, yhä harvempi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut vaatii sairaalahoitoa. Toisaalta meillä on myös aiempaa parempi valmius hoitaa enemmän koronapotilaita”, Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala kertoo.

Koordinaatioryhmä totesi, että sairaalakuormituksen säilyessä maltillisena voidaan alueella voimassa olevia rajoituksia hallitusti purkaa. Ryhmä suositteleekin Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, että se tarkastelisi uudelleen alueella voimassa olevaa rajoitusta yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamääristä ulkotiloissa tapahtuvien tilaisuuksien osalta. Tällä hetkellä ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujarajoitus on viisi henkilöä. Rajoitus on voimassa 31.1. saakka.

Kilpailut

Uusimmat