Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa sairaalakuormitus on helpottanut - uusien tartuntojen määrä kasvaa hitaasti

17.01.2022 17:51 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen epidemian leviämisaluetta. Sairaalakuormituksen määrä on erikoissairaanhoidossa jonkin verran helpottanut ja pysynyt samalla tasolla kaupunginsairaalassa.

Uusia tartuntoja tuli viikolla 2 noin 12% enemmän kuin viikolla 1. Rokotusten määrä kasvoi taas edelliseen viikkoon verrattuna, nyt 23%. Eniten kasvoi ykkösrokotusten osuus. Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi Pohjois-Pohjanmaan epidemiatilannetta sekä alueella voimassa olevien rajoitusten ja suositusten tilannetta tiistaina 18.1.2022 kokouksessaan.

Tartuntojen jäljityksessä on edelleen merkittävä viive ja vain osa todetuista tartunnoista kyetään jäljittämään. Jäljitetyistä tartunnoista suurin osa tulee edelleen perheen sisältä ja lähipiiristä.

Seuraavissa asumisyksiköissä on jäljitetty sekä asukkaiden että työntekijöiden tartuntoja:

Onnenrinne Ainola, Hiirosenkoti B1, Caritas Metso, Hanhilehdon toimintakeskus, Attendo Torvelantupa, Attendo Niittytuuli, Lyhytaikaishoidon yksikkö Paussi, Attendo Ritaharjun kehitysvammaisten yksikkö ja Mainiokoti Siiri.

Tartuntatautiviranomaiset muistuttavat, että jos asumisyksikössä on todettu koronatapauksia, on vierailuja yksikössä syytä välttää asukkaiden karanteenin ajan. 

Rokotekattavuus nousee edelleen kaikissa ikäryhmissä. Valtioneuvoston asettama 80 prosentin rokotuskattavuuden taso kakkosrokotteiden osalta on saavutettu Oulussa kaikkien yli 35-vuotiaiden osalta. Oulun kaupungin asettama 85 prosentin rokotuskattavuuden taso on kakkosrokotteen osalta saavutettu kaikilla yli 40-vuotiailla. 90 prosentin rokotuskattavuuden ovat kakkosrokotteen osalta saavuttaneet Oulussa kaikki yli 50-vuotiaat.

Mehiläinen, Pihlajalinna, Aava ja Terveystalo ovat aloittaneet koronarokotukset työterveysasiakkailleen. Mukaan ovat tulossa myöskin Heltti sekä Pohjois-Suomen työterveys ry. Koronarokotukseen ovat oikeutettuja työterveysasiakkaat, joiden työterveyshuollon sopimukseen (tarkemmat tiedustelut työterveyshuolloista) kuuluvat koronarokotukset. Työterveyshuolloissakin tarjotaan koronarokotteita vain Oulun kaupungin rokotelinjausten mukaisesti.

Kolmansissa rokotuksissa on uutena ikärajana 30 vuotta. Aikoja on kolmansiin rokotuksiin tälle viikkoa vielä vapaana. Lasten rokotusaikoja on vapaana tälle viikolle hyvin. Myös työterveyshuollot tarjoavat koronarokotuksia.

Koronatestiin tulee jatkossa hakeutua vain poikkeustapauksissa. Lievän koronavirustaudin voi sairastaa kotona. Lisäksi eristysaika ja karanteenin kesto ovat lyhentyneet 5 vuorokauteen.

Kilpailut

Uusimmat