20. IIK!! juhlii uudessa esityspaikassa

08.10.2021 12:25 - Jussi Häkkilä

IIK!!-festivaalin toiminnanjohtaja ja lyhytelokuvakilpailun tuottaja Inka Koutaniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.

Iissä tämän kuun lopussa järjestettävä IIK!!-festivaali juhlii kaksikymppisiään uudessa esityspaikassa. Iin Työväentalo ei tällä hetkellä ole lainkaan käytettävissä yleisötilaisuuksiin, joten juhlavuoden festivaali vietetään poikkeuksellisesti Iin Urheilijoiden talolla. Kyseessä on vuonna 1923 rakennettu historiallinen maamiesseuran talo, joka on aikoinaan toiminut myös elokuvateatterina.
 
Kolmipäiväisen festivaalin ohjelmistossa on yhteensä 15 näytöstä. Perinteisessä mykkäelokuvakonsertissa nähdään kauhuromantiikan harvoin esitetty yhdysvaltalainen Paul Lenin ohjaama Nauruihminen vuodelta 1928. Elokuvan säestää turkulainen instrumentaaliyhtye E-Musikgruppe Lux Ohr. Lisäksi nähdään mm. 35 mm:n filmiltä esitettävä Maissilapset vuodelta 1984. Käsikirjoittaja-ohjaaja Ilja Rautsin tuotantoa esitellään erikoisnäytöksessä neljän lyhytelokuvan verran. Hän on myös paikalla puhumassa elokuvistaan ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.
Lisäksi tarjolla on teatteria. Teatteri Sidoksen Naakka-näytelmän ovat ohjanneet Heidi Maria Huotari ja Nina Ervasti löyhästi Edgar Allan Poen Korppi-runoon perustuen.
Ohjelmistossa on myös perinteinen alle 15-minuuttisten kauhulyhytelokuvien kilpailu ja ennakkoklubi Oulussa.
Lopullinen ohjelmisto ja aikataulu varmistuu ensi viikon aikana.

Lue myös: Koronavuoden IIK!!-festivaali yhtä lippua vaille loppuunmyyty

Kilpailut

Uusimmat