Kuva: Fotolia

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuustoon 75 edustajaa

04.10.2021 14:28 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan liiton jäsenkuntien edustajainkokous on tänään valinnut maakuntavaltuuston kuntavaalikaudelle 2021-2025.

Pohjois-Pohjanmaan liiton jäsenkuntien edustajainkokous on tänään valinnut maakuntavaltuuston kuntavaalikaudelle 2021-2025. Liiton ylintä päätösvaltaa käyttävässä valtuustossa on 75 jäsentä, jotka ovat edustamiensa kuntien valtuustojen jäseniä.
Maakuntavaltuustossa on 30 edustajaa Oulusta. Raahe sai neljä edustajaa, Kempele, Kuusamo ja Ylivieska kukin kolme. Muut kunnat saivat kukin yksi tai kaksi edustajaa. Aiempaan kauteen verrattuna edustajia on yksi vähemmän. Perussopimuksen mukaan kukin jäsenkunta saa yhden edustajan jokaista alkavaa 7000 asukasta kohti. Laskelma perustuu kuntavaaleja edeltävän vuodenvaihteen väkilukuun.

Keskusta piti maakuntavaltuustossa kuntavaalien tuloksen perusteella suurimman puolueen asemansa 27:lla paikalla. Kokoomuksella ja perussuomalaisilla molemmilla on valtuustossa 12 paikkaa. Vasemmistoliitolla on yhdeksän, sosialidemokraateilla kahdeksan, vihreillä kuusi ja kristillisdemokraateilla yksi paikka.
Valtuusto järjestäytyy ensi kuussa ja valitsee maakuntahallituksen. Maakuntahallitus jatkaa 13:n jäsenen voimin.
Maakuntavaltuuston ja -hallituksen toimikaudet käynnistyvät normaalia myöhemmin, sillä korona viivästytti kuntavaaleja.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan liitto huolissaan valtion väyläverkon investointiohjelmasta

Kilpailut

Uusimmat