Pohjois-Pohjanmaan liitto on käynnistänyt Pohjois-Pohjanmaan TE2024 -hankkeen, joka tarjoaa maakunnan kunnille tietoa uudistuksen vaikutuksista ja skenaariomalleista.
Pohjois-Pohjanmaan liiton viime vuoden tulos oli 213 026,84 euroa alijäämäinen.
Pohjois-Pohjanmaan liitto on pettynyt Väyläviraston esitykseen väyläverkon investointiohjelmaksi vuosille 2023-2030.
Pohjois-Pohjanmaan liitto on päättänyt rahoittaa kymmentä hanketta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahasta.
Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan liitto: Oulun lentoasema ja satama osaksi Euroopan laajuista TEN-T-verkkoa
Perinteiset Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivät järjestetään ensiviikon maanantaina ja tiistaina 1. ja 2. päivä marraskuuta Oulussa Oulun kaupunginteatterissa. Maanantai-iltana on Pohjois-Pohjanmaan liiton vastaanotto Pohjois-Pohjanmaan liiton uusissa tiloissa Oulun Höyhtyällä.
Pohjois-Pohjanmaan liiton jäsenkuntien edustajainkokous on tänään valinnut maakuntavaltuuston kuntavaalikaudelle 2021-2025.
Investointiohjelma on puutteellinen erityisesti elinkeinokuljetusten edellytysten parantamisen näkökulmasta. Ohjelmassa ei mm. ole huomioitu Pohjois-Suomen erityisolosuhteita ja elinkeinoelämän vaatimuksia.
Pohjois-Pohjanmaan liitto ja Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto juhlivat tänä vuonna, liitto täyttää 90 ja kesäyliopisto 70 vuotta.
Tarkoituksena on siirtää enintään 200 lohta tai taimenta. Siirrot pyritään tekemään kesäkuun aikana ja tarpeen mukaan niitä jatketaan loppukesällä. Nyt tehtävien ylisiirtojen odotetaan tuottavan useita tuhansia smoltteja, mikäli siirrettävät kalat löytävät sopivan kutuparin ja lisääntymisalueet.
VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.
Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Oulun yliopiston Kerttu Saalasti instituutin Tulevaisuuden tuotantoteknologiat -tutkimusryhmälle sekä Oulun ammattikorkeakoululle yhteensä 240 000 euroa Pohjois-Suomen metalli- ja konepajayritysten sekä alan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteisön verkostoimiseksi eurooppalaiseen yhteistyöhön.
Pohjois-Pohjanmaan liitto pyytää ehdotuksia Pohjois-Pohjanmaan vuoden järjestöteoksi 2020. Liitto ottaa ehdotuksia vastaan vielä tällä viikolla. Viime vuonna palkinnon sai Jussi Jokisen isännöimä perinteikäs jääkiekon hyväntekeväisyysottelu Kalajoella.
Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt professori Simo Saarakkalan johtamalle hankkeelle 172 000 euron rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta uuden diagnostisen koronavirustestin kehittämiseen. Uusi testi perustuu infrapunaspektroskopiaan ja sen kehittelyssä hyödynnetään tekoälyä. Valmistuttuaan testi voi lisätä koronavirusinfektioon liittyvää testauskapasiteettia merkittävästi nykyisestä.
Pohjois-Pohjanmaan liitto järjestää kansainvälisen naistenpäivän vastaanoton tänään Oulussa.
Pohjois-Pohjanmaan liitto järjestää tänään kansainvälisen naistenpäivän vastaanoton klo 18-20 Oulussa.