Kuva: Mari Korpua

Kahta epäillään poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta ja useita mellakasta Oulussa

02.08.2021 08:45 - Jussi Häkkilä

Poliisi otti lauantaina kiinni Oulussa kaksi henkilöä, jotka vastustelivat kiinniottoa ja yllyttivät tilannetta seuraamaan tullutta väkijoukkoa käymään poliisien kimppuun.

Poliisi otti lauantaina kiinni Oulussa kaksi henkilöä, jotka vastustelivat kiinniottoa ja yllyttivät tilannetta seuraamaan tullutta väkijoukkoa käymään poliisien kimppuun. Tilanne sai alkunsa, kun poliisi otti kiinni Oulun keskustassa aggressiivisesti käyttäytyneen miehen. Partion havaitessa hänet hän yritti vahingoittaa ajoneuvoa. Mies vastusti kiinniottoa ja hänet jouduttiin ottamaan hallintaotteeseen. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 
Poliisien ympärille kerääntyi useiden ihmisten joukko, joka vaati poliisia vapauttamaan miehen aggressiivisesti käyttäytyen ja uhaten käyttää väkivaltaa poliisia kohtaan. Väkijoukko ei totellut poliisin käskytystä, jolloin tilanteessa jouduttiin käyttämään voimakeinona paprikasumutetta.
Väkijoukossa olleiden epäillään syyllistyneen mellakkaan. Toinen kiinniotettu yllytti väkijoukkoa käymään poliisin kimppuun ja vältteli kiinniottoa. Paikalle saapui useita poliisipartioita, jotka saivat väkijoukon hajaantumaan ja otettua toisen epäillyn kiinni. Mies oli väkivaltainen ja aggressiivinen poliisia kohtaan. Häntä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, mellakasta ja niskoittelusta poliisia vastaan.
Tapahtuman vakavuudesta huolimatta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Poliisi jatkaa kiinniotettujen kuulustelua ja mellakkaan osallistuneiden henkilöllisyyden selvittämistä.

Lue myös: Oulun poliisilaitoksen alueella alkuvuonna 18 400 rikosta

Kilpailut

Uusimmat