Valtakunnan virallinen kylähullu Anita Sievänen Iistä

24.07.2021 17:00 - Jussi Häkkilä

Valtakunnan virallista kylähullua Anita Sievästä haastattelee Jussi Häkkilä.

Valtakunnan viralliseksi kylähulluksi on valittu Anita Sievänen Iistä. Valintaraati vakuuttui Sieväsen soveltuvan erittäin hyvin kylähullun virkaan. Hän on toiminut monella eri tasolla puolustaessaan maaseutua, on kirjallisesti lahjakas ja kielitaitoinen. Häneltä löytyy yhteiskunnallista näkemystä, vahvaa hallinnollista osaamista, organisointikykyä ja näyttöä käytännön toiminnasta. Raadin mukaan häneen kiteytyvät sanat "organisaattori ja vaikuttajatyyppi”.
Kylähulluksi valinnan kriteerinä ovat ennakkoluulottomuus, vahva tahtotila ja itsensä peliin laittaminen. Valintaperusteisiin vaikuttaa myös luova, tuloksellinen ja kaukokatseinen kotiseutu- ja kylätoimintatyö. Kylähullu on oman kylänsä, kuntansa, maakuntansa ja koko maaseudun pr-henkilö.
Kylähullujen Kilta ry julkisti valinnan tänään. Samalla jaettiin kunniamainintoja.
Maaseudun äänitorvi -kunniamaininnan saivat Vaasan Yliopiston aluetieteen emeritusprofessori Hannu Katajamäki, kirjailija Heikki Turunen sekä Maa-ja kotitalousnaisten keskuksen toiminnanjohtaja Christell Åström. Talkoonyrkki-kunniamaininnan sai Kari Rauha Hollolasta.

Lue myös: Pattijoen kylän historia julkaistu

Kilpailut

Uusimmat