Suomen riistakeskus Oulun alueelle 4184 hirvenpyyntilupaa

19.07.2021 09:25 - Jussi Häkkilä

Riistakeskus Oulun riistapäällikkö Harri Hepo-ojaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen riistakeskus Oulu on myöntänyt toimialueensa viidelle hirvitalousalueelle yhteensä 4184 pyyntilupaa tulevalle hirvenmetsästyskaudelle. Myönnetty lupamäärä on noin 20 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. Yhdellä hirvieläimen pyyntiluvalla on mahdollista kaataa joko yksi aikuinen tai kaksi vasaa. Siten tämänvuotisella pyyntilupamäärällä on mahdollista kaataa noin 5 500 hirveä.
Luonnonvarakeskus arvioi Oulun riistakeskusalueen hirvikannan kooksi viime syksyn jahdin jälkeen noin 9 600 hirveä.
Hirveä on mahdollista pyytää vahtimalla pellolta 1. syyskuuta alkaen. Varsinainen hirvenmetsästyskausi alkaa Pohjois-Pohjanmaalla lokakuun ensimmäisenä lauantaina ja jatkuu tammikuun 15. päivään asti. Poikkeuksena ovat Kuusamon ja Taivalkosken kunnat, jotka metsästävät Lapin mukaisesti aikaistetun hirvenmetsästyksen malliin. Täten varsinainen metsästyskausi alkaa siellä jo 1. syyskuuta, mutta keskeytyy 21. syyskuuta kiimarauhoituksen ajaksi. Koiran käyttäminen hirvenmetsästyksessä on kielletty poronhoitoalueella 1.-15.1. välisenä aikana.
Valkohäntäpeuran metsästykseen myönnettiin 14 pyyntilupaa Oulun riistakeskusalueelle maakunnan eteläosaan. Myönnetyistä pyyntiluvista viisi kohdentuu Haapajärven-Reisjärven, viisi Pyhäjärven ja neljä Sievin riistanhoitoyhdistyksen alueelle. Valkohäntäpeuran metsästys voidaan aloittaa vahtimalla syyskuun alusta ja metsästys muilla menetelmillä alkaa syyskuun viimeisenä lauantaina. Pyyntiaika jatkuu 15. helmikuuta saakka.

Lue myös: Iissä metsästysrikos - saksanhirvi ammuttiin luvallisen hirvenmetsästyksen yhteydessä

Kilpailut

Uusimmat