Kuva: Anni Hurtig

VisitOulu ja Oulun seutu mukaan kestävän matkailun kehittämisohjelmaan – Nallikarin Lomakylälle alueen ensimmäisenä yrityksenä Sustainable Travel Finland -merkki

16.06.2021 08:59 - Ari Kettukangas

VisitOulu haluaa edistää ennen kaikkea alueen matkailunympärivuotisuutta sekä parempaa saavutettavuutta. Sustainable Travel Finland -merkki myönnetään tunnustuksena siitä, että yrityksen toiminta täyttää kaikki Suomen kansalliset kestävän matkailun kriteerit.

VisitOulu on aloittanut laajan kestävän matkailun alueellisen kehittämistyön yhdessä BusinessOulun sekä kahdeksan Oulun seudun matkailualueen eli Syötteen, Rokua Geoparkin, Kalajoen, Limingan, Raahen, Hailuodon, Iin ja Kempeleen kanssa.  Oulun seudun tavoitteena on olla kestävän matkailun kärkikohde Suomessa. Kehittämistyö toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin kanssa. Visit Finland on myöntänyt ensimmäisen Sustainable Travel Finland -merkin Oulun seudulla Nallikari Lomakylälle. Merkki myönnetään tunnustuksena siitä, että yrityksen toiminta täyttää kaikki Suomen kansalliset kestävän matkailun kriteerit. Nallikari Lomakylä oli ensimmäisten joukossa mukana, kun VisitOulu aloitti ohjelman tammikuussa. VisitOulu koordinoi Oulun seudulla Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -ohjelmaa. Ohjelman tavoitteena on tehdä Suomesta vuoteen 2025 mennessä sosiaalisesti, kulttuurisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä matkailukohde. Ohjelma tarjoaa matkailuyrityksille ja matkailualueille kestävän matkailun kehittämispolun ja käytännön tukea. Sen avulla kestävien valintojen omaksuminen yritysten arkeen helpottuu, ja kestävästä matkailusta tulee näkyvää. Merkityksellisimmät matkakokemukset syntyvät luonnollisuudesta ja kosketuksesta aitoon paikallisuuteen. VisitOulu haluaa edistää ennen kaikkea alueen matkailunympärivuotisuutta sekä parempaa saavutettavuutta. Kehittämistyössä ovat mukana jo kymmenet VisitOulu -verkoston matkailuyritykset.

Lue myös: Oulu avasi alueellisen AV-alan tuotantokannustimen

Kilpailut

Uusimmat