Kuva: Aluehallintovirasto

Pudasjärviselle Jarmo Häyryselle hengenpelastusmitali

10.06.2021 17:01 - Marja Ollakka

Pohjois-Suomen aluehallintovirastossa luovitettiin 10.6.2021 Tasavallan Presidentin antama hengenpelastusmitali pudasjärviselle Jarmo Häyryselle tunnustukseksi toiminnasta liikenneonnettomuuspaikalla.

Häyrynen näki onnettomuuden ajaessaan 26.4.2018 autollaan Poria kohti Oulaisista Vihannin suuntaan tiellä 86. Vastaantuleva auto suistui tieltä ja osui sillankaiteeseen. Auto lensi 40 merin matkan ja pyörähti katolleen vettä täynnä olleeseen tulvivaan ojaan. Häyrynen pysähtyi onnettomuuspaikalle auttamaan, tarkisti auton ja sukelsi auton sisään. Hän elvytti vettä nielleen ja jo hengittämättömässä tilassa olleen kuljettajan. Myös edellä ajanut matkailuauto pysähtyi ja Häyrynen ohjeisti sen kuljettajan ohjaamaan liikennettä.

Sekä poliisin että Pohjois-Suomen aluehallintoviraston puoltolausunnon mukaan Häyrynen toimi erittäin neuvokkaasti ja rohkeasti. Hän myös saattoi oman henkensä ja terveytensä vaaraan sukeltaessaan kolaroituun veden täyttämään autoon. Lausunnon mukaan Jarmo Häyrysen pelastus- ja elvytystoimenpiteet olivat keskeinen syy henkilön pelastumiselle.

Kilpailut

Uusimmat