Kuva: Radio Pooki

Oulun poliisilaitos harvaturvavalvonnassa

09.06.2021 17:46 - Marja Ollakka

Viikolla 22 aloitettiin tietyillä harvaan asutuilla alueilla suunnitelmallinen toiminta, jossa kiireellisiin hälytystehtäviin lähtee aina lähin vapaa poliisipartio yhteistyöpoliisilaitosten alueilta. Suunnitelman mukaan hälytystehtäviltä jäävää työaikaa kohdennetaan muun muassa liikennevalvontaan.

Oulun poliisilaitoksen partiot suorittivat hälytystehtäviä ja valvontaa mm. Perhossa, Soinissa, Kinnulassa ja Pihtiputaalla. Pihtiputaalla partiot saivat hälytystehtävänä liikennetehtävän hurjastelevasta autosta ja partioiden tavoitettua kyseisen ajoneuvon, paljastui ettei kuljettajalla ollut ajo-oikeutta. Hälytystehtäviä hoidettiin myös Kyyjärvellä, Karstulassa, Kinnulassa, Soinissa ja Perhossa. Lisäksi hälytystehtäviltä jäävällä työajalla valvottiin liikennettä edellä mainituissa kunnissa. Valvonnassa paljastui törkeä rattijuopumus, poliisin havaitessa ajoneuvon keskellä liikenneympyrää. Sakkoja kirjoitettiin yhteensä 15 kappaletta ja liikennevirhemaksuja myös 13 kappaletta. Lisäksi tehtiin ajo- ja lepoaikojen tarkastuksia, raskaan liikenteen kuntovalvontaa sekä puhallutuksia.

Poliisipartiot keskittyivät näkyvään ja paikaltaan tapahtuvaan valvontaa, mikä mahdollisti sen, että paikkakuntalaiset tulivat matalalla kynnyksellä keskustelemaan partioiden kanssa ja kertoivat paikkakuntien häiriöistä ja liikenteellisistä haasteista. Poliisin näkyvään valvontaa suhtauduttiin myönteisesti. Oulun poliisilaitoksen partiot totesivat uusien maisemien olevan keskisessä Suomessa hienoja. Elämän sykkeen todettiin olevan harvaan asutuilla alueilla rauhallisempaa sekä ihmisten tulevan keskustelemaan niin asiasta kuin sen vierestä, mikä oli mukavaa.

Oulun, Itä-Suomen, Pohjanmaan, Lapin ja Sisä-Suomen poliisilaitokset lisäävät näkyvää partiointia ja läsnäoloa yksiköiden raja-alueilla sijoittuvissa harvaturva-alueiksi määritellyissä kunnissa. Toimintavalmiusajan ylläpitämiseksi alueille kohdennetaan poliisin partioita niin liikenne- kuin valvonta- ja hälytystoiminnoista viikoittain myös jatkossa tehdyn suunnitelman mukaisesti. Tehostetun valvonnan alueet on valittu poliisin tietojohtoisen analyysin perusteella. Valituissa poliisilaitosten raja-alueilla sijoittuvissa kunnissa tehtävämäärät ovat pieniä ja poliisi näkyy niissä harvoin. A-kiireellisyysluokan hälytystehtäville poliisin tulo kesti yli 40 minuuttia.

Lue myös: Oulun poliisin tietoon on tullut useita verkkohuijauksia 

Kilpailut

Uusimmat