Kuva: Seta ry

Oululaispoliisin nettikirjoituksesta rikosilmoitus

06.05.2021 11:45 - Jussi Häkkilä

Oulu Pride ry on tehnyt rikosilmoituksen ja kantelun yhdenvertaisuusvaltuutetulle oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen viimeaikaisesta kommentoinnista Facebook-profiilissaan käydyssä keskustelussa.

Oulu Pride ry on tehnyt rikosilmoituksen ja kantelun yhdenvertaisuusvaltuutetulle oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen viimeaikaisesta kommentoinnista Facebook-profiilissaan käydyssä keskustelussa. Kommentissaan Schroderus mm. kuvaa prideä myötähäpeää aiheuttavaksi friikkisirkukseksi, ja syyttää kulkueisiin osallistuvia käytöstapojen ja siveellisyyden puutteesta. Teksti oli julkisesti näkyvillä Schroderuksen henkilökohtaisessa profiilissa. Sittemmin kyseinen teksti on piilotettu tai poistettu, mutta kuvakaappaus siitä on jäänyt kiertämään sosiaaliseen mediaan. Schroderus ei ole myöskään esittänyt anteeksipyyntöä aiheesta. 
Yhdistys on käynyt keskusteluja Oulun poliisin kanssa. Yhdistys on toivonut poliisilta kannanottoa ja irtisanoutumista Schroderuksen kommenteista.

Lue myös: Nettipoliisi Lauri Nikula muistuttaa, että somessa kannattaa käyttää harkintaa: "kun jotain someen kirjoittaa, löytyy se sieltä vielä vuosien päästäkin"

Kilpailut

Uusimmat