Kuva: Jussi Häkkilä

Vappua muistutetaan viettämään vastuullisesti

30.04.2021 16:49 - Marja Ollakka

Oulun kaupunki kehottaa vastuulliseen vapun viettoon. Kiihtymisvaihe Oulussa tarkoittaa, että kuntalaisten on hyvä välttää vappunakin etenkin sisätiloissa tapahtuvia oman ruokakunnan ulkopuolisia kontakteja.

Eilisen 29.4. tiedotteen jälkeen kaupunginsairaalassa on tullut tietoon kolme uutta potilastartuntaa osastolla B3. Tartunnat ovat ilmenneet karanteenissa olevilla potilailla. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tullut tietoon yhden työntekijän tartunta. Jatkotartuntoja tähän epidemiaan liittyen on tullut ilmi kaksi.

Tähän mennessä kaupunginsairaalassa on nyt koronatartunnan saanut 15 potilasta ja 8 työntekijää, osastoilla B3 ja G3. Jatkotartuntoja sairaalan ulkopuolella on tullut ilmi yhteensä 14. Muissa kaupunginsairaalan, Hiirosen kodin, kotihoidon tai yksityisen palveluasumisen yksiköissä ei ole ilmennyt tartuntoja.

Täydet torjuntatoimet ovat käynnissä jatkotartuntojen estämiseksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteistyössä. Sekä henkilökuntaa että potilaita testataan toistuvin kierroksin. Kaupunginsairaala on vierailukiellossa. Sairaalan henkilökuntatilanne on parantunut tänään, mutta sairaala toimii edelleen supistetusti.

Tämän päivän 8 tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala, OYS, perhe. OYS-OKS epidemiaan liittyviä on 6 tartuntaa. Tuntemattomasta lähteestä on yksi tartunta.  

Lue myös: Lapin sairaanhoitopiirissä voidaan ensi kuussa järjestää yli 50:n henkilön tilaisuuksia

Kilpailut

Uusimmat