Kuva: Suomen Sopimuspalokuntien Liitto

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto huolissaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päätöksestä lopettaa palokuntien varallaolo

30.04.2021 12:04 - Jussi Häkkilä

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto on huolissaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päätöksestä lopettaa palokuntien varallaolo ensi kuun alusta alkaen vuoden loppuun saakka.

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto on huolissaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen päätöksestä lopettaa palokuntien varallaolo ensi kuun alusta alkaen vuoden loppuun saakka. Korvaavaksi järjestelmäksi on sovittu ns. hälytysrahan nosto. Varallaolon sijaan hälytysraha maksetaan kaikille hälytykseen saapuville, mutta yksittäisellä henkilöllä ei ole enää päivystysvelvoitetta.
Liiton mukaan kattavaa arviota toimenpiteiden todellisista vaikutuksesta pelastustoimen palvelutasoon ei ole tehty. Myös Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella on käyty vääntöä varallaolosta, alueen kunnat eivät hyväksyneet pelastusjohtajan esitystä varallaolon lakkauttamisesta. Liiton mukaan kansallisesti tulisi säätää sopimuspalokuntatoimintaa koskien tarpeeksi kattava lakipaketti, joka mahdollistaisi varallaolon ja tukisi muutenkin sopimuspalokuntatoimintaa ja sen kehittämistä.

Palosuojelurahasto on myöntänyt 230 000 euroa Jokilaaksojen pelastuslaitokselle sopimuspalokuntatoiminnan kehittämiseen. Hankkeeseen osallistuvat Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan lisäksi myös Lapin, Kainuun, Keski-Suomen, Etelä- ja Pohjois-Savon, sekä Pohjois-Karjalan pelastuslaitokset. 

Lue myös: Oulun palotoimen 100-vuotinen historia kerättiin kansien väliin - "Se on aika suuri tuo muutos"

Kilpailut

Uusimmat